Kuva: Emmi Moilanen

Salatut elämät -näyttelijä Konsta Hietanen oli suuri lapsitähti 90-luvulla: "Ihailijapostia sateli"

13.08.2020 08:15 - Roy Kokkonen

Konsta Hietanen nähdään syksyllä Salatuissa elämissä ja Tähdet tähdet -ohjelmassa. Hänellä on jo pitkä ura takanaan niin näyttelijänä, jalkapalloilijana kuin muusikkona. 90-luvulla suursuosioon noussut mies paljastaa, että hänen lapsuutensa ei ollut kaikista normaalein.

Näyttelijä, muusikko ja jalkapalloilija Konsta Hietanen ponnahti suuren yleisön tietouteen vasta 10-vuotiaana voitettuaan Tenavatähti-laulukilpailun. Lisäksi hänet nähtiin vuonna 1998 ilmestyneen Poika ja Ilves -elokuvan pääroolissa.

Hietanen vieraili Ysärin päivän Rea Tallgrenin vieraana ja kertoi tavanomaisesta poikkeavasta lapsuudesta ja nuoruudestaan kotikaupungissaan Lahdessa.

- Minulla oli aika tapahtumarikas ysäri. Täällä Lahdessa tulin todella tunnetuksi kasvoksi. Kun tällaista tavallisesta poikkeavaa viikottain teki ja ihailijapostia sateli, niin eihän se normaalia lapsuutta tietenkään ollut, Hietanen paljastaa.

Hietasen mukaan vanhemmilla ja sisaruksilla sekä vakiintuneella kaveriporukalla oli merkitystä siinä, että lapsuus kuitenkin tuntui turvalliselta.

- Ei ollut palvelijoita kotona tai mitään yksityiskoulua. Ei mitään jenkkityyliä, raadettiin vaan normaalisti, Hietanen nauraa.

Jalkapallouran jälkeen tie vei keikkalavoille

Urheilu-ura vei miehen kuitenkin mennessään ja hän keskittyi jalkapalloon FC Lahden ja myöhemmin Myllykosken pallon riveissä.

- Keskityin täysillä jalkapalloon ja unohdin kaiken muun. Katsoin, kuinka pitkälle jalkapallossa pääsee. Soitin kitaraa ja tein biisejä harrastuksena. Koko ajan oli selvää, että jollain tavoin teen musiikkia, Hietanen taustoittaa. 

Jalkapallouran päätyttyä hän on elättänyt itsensä muusikkona ja näyttelijänä.

- Sitten kun lopetin jalkapallon, rupesikin keikkoja tulemaan. Aloin miettimään, että saisiko tästä työn. Cover-muusikkona olen saanutkin. Nyt olen Tähdet tähdet -ohjelmassa ja näyttelijäpuolella Salatuissa elämissä. 

Kesäteatterin kautta takaisin kuvaruutuun

Hietanen sai roolin Salkkareissa palattuaan näyttelemisen pariin kesäteatterin lavalla.

- Minulla oli Lahdessa kesäteatterirooli. En ollut pitkään aikaan näytellyt. Keikkakalenteri oli oikeasti täynnä, mutta halusin tuohon musikaaliin mukaan. Sen jälkeen sain puhelinsoiton, että haettaisiin näyttelijää sarjaan, että haluaisitko tulla koekuvauksiin. Ja nyt ollaan tässä, Hietanen kertoo.

Hietasen mukaan hänen perheessään seurataan Salkkareita aktiivisesti, vaikka hän itse ei suurkuluttaja olekaan.

- Vaimo on aina ollut hyvin kartalla sarjasta. Suurin osa katsojista on kuitenkin ehkä hieman ailahtelevaisempia, välillä seuraa enemmän ja välillä vähemmän. Minullakin sarjan katsominen on ollut sellaista.

Lue myös: Ex-lapsitähti Konsta Hietanen sai roolin Salkkareista! "Tätä jännitystä sisälläni olen odottanut"

Ysäri, Radio Nova, Kiss, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat