Kuva: Lauri Kujanpää

Salkkarit-tähti Tiia Elg rakastaa kirppistelyä: "Se on kuin aarteenetsintää!"

13.08.2020 18:15 - Senja Rapila

Tiian kotona on paljon ihania second hand -löytöjä.

Suomalaisnäyttelijä ja tanssija Tiia Elg, 34, on kirppistelyn ja second handin suuri ystävä. Hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kirppistellessä hänen sisäinen lapsensa herää eloon.

- Se on kuin aarteenetsintää minulle. Aina tuntuu siltä, että lähtisin etsimään aarteita. Olen tartuttanut tämän intoni mieheenikin, nyt häntä ei enää tarvitse edes patistella mukaan, vaan hän tulee ihan mielellään, Tiia kertoo iloisesti.

- Kiinnitän usein sellaiseen vanhaan suomalaiseen designiin huomiota. Jos vaan silmään sattuu jotain, mikä omaa silmää miellyttää, niin se lähtee mukaan. Ei sen välttämättä tarvitse edes olla mitään suomalaista designia, vaan se voi olla joku purkki, joka muistuttaa vaikka mummolasta ja saan sen sopimaan meidän kotiin.

Tiian kotona on paljon ihania second hand -löytöjä: vanhaa Arabiaa, huonekaluja 70-luvulta ja upeat Domus-tuolit, joista hän antaa kaiken kunnian isälleen.

- Isällä on hyvä silmä, hän on löytänyt kaikki hienoimmat löydöt!

Kodin kattoa koristaa myös kaunis mummolasta saatu kristallilamppu. Tiia suosittelee jokaiselle second hand -tuotteiden ostamista. Sen lisäksi, että se on ilmastoystävällistä ja rahaa säästävää, kirppislöydöillä voi tehdä helposti täysin omannäköisen kodin. 

- Suosittelen etsimään varsinkin huonekaluja käytettyinä. Sillä tavalla tulee sellainen kiva, persoonallinen koti. Se on myös tosi kivaa vähän itse entisöidä ja tuunailla niitä. Olen ostanut juuri pari lipastoa ja ne ovat tuossa vielä vähän työn alla, saavat kohta maalia pintaan.

Kilpailut

Uusimmat