Kuva: AOP

Uusimpien Star Wars -elokuvien tähti sanoo suorat sanat hahmonsa kohtelusta: "Se ei ole ok"

03.09.2020 18:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

John Boyega syyttää Disneyta siitä, ettei se osaa kohdella rodullistettuja roolihahmoja samalla tavalla kuin valkoihoisia.

Viimeisimmässä kolmessa Star Wars -elokuvassa näytellyt John Boyega, 28, on kritisoinut elokuvasarjan tekijöitä ja Disney-tuotantoyhtiötä tuoreessa GQ-lehden haastattelussa. Mies kokee, että hänet sysättiin kahdessa viimeisimmässä elokuvassa syrjään eikä hänen Finn-hahmolleen suotu samankaltaista moniulotteisuutta kuin valkoihoisille roolihahmoille.

- Sanoisin Disneylle, että älkää ottako mukaan mustaa hahmoa ja markkinoiko häntä tärkeämpänä osana elokuvia kuin hän oikeasti onkaan, jos meinaatte vain sysätä hänet syrjään. Se ei ole ok. Sanon sen ihan suoraan, Boyega sanoo.

(kuva: AOP)

John Boyega toteaa, että esimerkiksi Daisy Ridleyn ja Adam Driverin esittämät hahmot toteutettiin elokuvasarjassa paljon paremmin kuin hänen ja vietnamilaistaustaisen Kelly Marie Tranin hahmot.

- Adam Driverin hahmolle annettiin nyansseja, samoin kuin Daisy Ridleyn hahmolle. Daisy tietää tämän. Adam tietää tämän. Kaikki tietävät tämän. En paljasta tässä mitään uutta, Boyega sanoo.

Miehen mukaan Star Wars -kokemus ei ollut hänelle mieluisa juuri näistä syistä. Lisäksi hän joutui kohtaamaan rasistisia viestejä ja jopa tappouhkauksia elokuvasarjan ystäviltä. Samanlaisia hyökkäyksiä sosiaalisessa mediassa kohtasi myös Kelly Marie Tran, joka jopa poistui sosiaalisesta mediasta tämän takia.

Lue myös: Star Wars -tähdeltä tunteikas puhe mielenosoituksessa - "En tiedä, onko minulla uraa tämän jälkeen"

Lue myös: Star Wars -hahmon alkuperäinen luonnos hurmasi nettikansan: "Uskomaton"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat