Kuva: AOP

Star Wars -tähdeltä tunteikas puhe mielenosoituksessa - "En tiedä, onko minulla uraa tämän jälkeen"

04.06.2020 10:15 - Iiro Myllymäki

John Boyega piti puheen Black Lives Matter -tukimielenosoituksessa Lontoossa.

George Floydin kuolemasta alkaneet mielenosoitukset ovat laajentuneet Yhdysvalloista muuallekin. Keskiviikkona noin 3000 ihmistä kokoontui Helsingissä Senaatintorille osoittamaan tukensa Black Lives Matter -liikkeelle, ja myös Lontoossa osoitettiin mieltä samana päivänä. Lontoon Hyde Parkissa järjestetyssä mielenilmauksessa oli mukana muun muassa Star Wars -näyttelijä John Boyega, 28, joka piti mielenosoituksessa tunteikkaan puheen.

- Puhun teille suoraan sydämestäni. En tiedä, onko minulla uraa enää tämän jälkeen, mutta v*tut siitä, Boyega sanoi puheen aluksi.

Kolmessa viimeisimmässä Star Wars -elokuvassa nähty mies muistutti puheessaan myös muista Yhdysvalloissa poliisiväkivallan seurauksena kuolleista mustista ihmisistä. George Floyd menehtyi, kun valkoihoinen poliisi oli pidättänyt hänet ja piti polveaan hänen kaulallaan lähes yhdeksän minuutin ajan.

- Tässä on kyse viattomista ihmisistä, joiden elämä jäi kesken. Emme tiedä, mitä George Floyd olisi voinut vielä saavuttaa tai mitä Sandra Bland olisi voinut vielä saavuttaa, John Boyega sanoi puheessaan.

John Boyega pitämässä puhetta (kuva: AOP)

Boyega vetosi ihmisiin, jotta he pitäisivät mielenosoitukset rauhanomaisina. Yhdysvalloissa mieltä on osoitettu jo yli viikon ajan, ja paikoin mielenilmaukset ovat äityneet väkivaltaisiksi kahakoiksi poliisin ja mielenosoittajien välillä. ABC News kirjoittaa, että yli 9000 ihmistä on pidätetty mielenosoitusten yhteydessä, ja ainakin 13 ihmistä on saanut surmansa.

John Boyega liikuttui puheensa aikana kyyneliin ja sai suuret suosionosoitukset kuulijoilta.

- Mustien elämät ovat aina olleet merkityksellisiä. Olemme aina olleet tärkeitä. Olemme aina onnistuneet kaikesta huolimatta. Nyt on aika. En odota enää, Boyega huusi megafoniin.

Voit katsoa pätkän miehen puheesta alla olevasta twiitistä. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Nuori mies listaa TikTok-videolla äitinsä jakamat "säännöt": "Koska olet tummaihoinen..."

Lue myös: Riverdale-tähti pidätettiin mielenosoituksessa: "Meidät laitettiin nippusiteisiin"

Lähteet: Metro.co.uk, ABC News

Kilpailut

Uusimmat