Kuva: Mikko Räsänen

Jere Karalahdesta julkaistaan dokumenttielokuva - "Ainutlaatuinen ja tavallaan järkyttävä tarina"

10.09.2020 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Elokuvan pohjalta julkaistaan myös dokumenttisarja.

Entisestä huippujääkiekkoilija Jere Karalahdesta, 45, julkaistaan dokumentti 13. tammikuuta.

Juuso Syrjän ohjaama dokumentti kertoo Karalahden tarinan suorasanaisesti ja säästelemättä, ja siinä pääsevät ääneen useat perheenjäsenet, ystävät, kanssapelaajat sekä valmentajat.

Dokumentin tuottava Markus Selin kommentoi tulevaa julkaisua seuraavasti:

"Tämä on tärkeä elokuva, joka kertoo kaikkien tunteman Jere Karalahden ainutlaatuisen ja omalla tavallaan myös järkyttävän tarinan, joka on erittäin mielenkiintoinen. Karalahti-elokuva kertoo taustat siihen, miksi Jere on jättänyt lunastamatta häneen itseensä kohdistuvat odotukset, mitä suuri yleisö on taas saanut seurata useiden vuosien ajan.“

Elokuvan pohjalta julkaistaan myös myöhemmin dokumenttisarja C Moressa.

Radiojuontaja ja toimittaja Aki Linnanahde kirjoitti muutama vuosi sitten Karalahdesta elämäkertakirjan Jere, joka oli vuoden 2017 myydyin tietokirja. Teoksessa käydään läpi rehellisesti muun muassa Karalahden päihdehistoriaa.

- Jos olen pelannut NHL:ssä jääkiekkoa, päihteiden käyttöni on ollut NHL-tasolla. En halua tuoda esille sitä, mutta voisin sanoa, että koittakaa perässä! Tuntuu epätodelliselta, että elin sitä elämää 23 vuotta maailman huipulla. Seurajohtajat ja pelikaverit tekivät kaikkensa mitä pystyivät auttaakseen. Ilman heitä en olisi ollut mukana jääkiekossa ja kaikki olisi voinut päättyä rumasti, Karalahti kertoi tuolloin Radio Novan aamussa juontaja Minna Kuukalle.

Lue myös: Jere Karalahti kommentoi ensi kertaa kohukirjaa: "Matkan varrella on jäänyt paljon hampaankoloon"

Lue myös: Jere Karalahti jakoi paljastavan otoksen kirjansa kansikuvauksista - "Laitettiin kroppaa likoon"

Uusimmat