Kuva: All Over Press

Game of Thronesin takana oli suuri valhe - HBO:ta johdettiin harhaan, jotta sarja tehtäisiin

02.10.2020 14:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Sarjan luojat paljastavat, että Game of Thrones oli lopulta kaikkea muuta, kuin mitä he olivat tuotantoyhtiölle alun perin kertoneet.

George R.R. Martinin kirjasarjaan Tulen ja jään laulu perustuva televisiosarja Game of Thrones esiteltiin tuotantoyhtiö HBO:lle hankalaan aikaan. Sarjan luojat David Benioff ja DB Weiss joutuivat valehtelemaan, jotta sarja toteutuisi.

Kaksikko uskoi sarjaan, ja he vakuuttivat, että siitä tulee vielä kanavan suosituin. HBO ei väitteitä purematta niellyt.

Vain muutamaa vuotta aiemmin se oli rahoittanut Rooma -sarjaa yli 100 miljoonalla dollarilla, eli noin 85 miljoonalla eurolla. Kyseinen ohjelma kuitenkin lakkautettiin jo ensimmäisen tuotantokauden jälkeen.

Tappioiden pelossa tuotantoyhtiö oli skeptinen.

HBO:n johtaja Michael Lombardo suostui kuitenkin käynnistämään Game of Thronesin tuotannon, sillä Benioff ja Weiss uskottelivat, että sarja keskittyisi henkilöiden välisiin suhteisiin massiivisten taistelukohtausten sijaan.

- Ohjelma oli kaikkea muuta, kuin mitä kerroimme, he paljastavat Fire Cannot Kill a Dragon -kirjassa.

He luottivat siihen, että kukaan tuotantoyhtiössä tuskin viitsisi lukea kirjasarjaa loppuun asti.

- Tiesimme, että suurin osa heistä, jotka tekevät päätöksiä, eivät jaksa lukea neljää tuhatta sivua ja päästä kohtaan, jossa lohikäärmeet kasvavat isoiksi ja suuria taisteluja käydään. Luotimme siihen, että he eivät tajuaisi ennen kuin olisi liian myöhäistä.

Lue myös: Rosie, 23, on kuin ilmetty Emilia Clarke - toimi tähden sijaisnäyttelijänä Game of Thronesissa

Lue myös: Game of Thrones -fanit saivat iloisia uutisia: Spin-off-sarja julkaistaan vuonna 2022

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat