Kuva: AOP

Uusi Netflix-sarja onnistui suututtamaan pizzerian perin pohjin - pilkka koettiin "sydämettömäksi"

08.10.2020 22:15 - Iiro Myllymäki

Emily in Paris -sarjassa vitsailtiin chicagolaisravintolan kustannuksella.

Tuore Netflix-sarja Emily in Paris on onnistunut suututtamaan erään chicagolaisen pizzerian. Draamakomedia kertoo markkinointipäällikkö Emilysta, joka muuttaa unelmatyönsä perässä Pariisiin. Pariisissa nainen kuulee ranskalaisilta kollegoiltaan, että he eivät pidä chicagolaistyylisestä ”deep dish” -pizzasta, joka on eräänlainen pizzan ja piirakan välimuoto.

- Voi ei, olette ilmeisesti käyneet Lou Malnatin ravintolassa, Emily vastaa kollegoilleen.

Lou Malnati’s on Chicagossa vuodesta 1971 asti toiminut, suosittu deep dish -pizzoihin erikoistunut ravintola. Ravintolassa ei ole oltu iloisia epämairittelevasta maininnasta tuoreessa Netflix-sarjassa. Pizzeria on julkaissut tiedotteen, jossa se kutsuu vitsiä sydämettömäksi ja erityisen harmilliseksi näin korona-aikana.

- Tuntuu erityisen ikävältä, että ravintolaa halvennetaan näinä vaikeina aikoina, kun suurin osa ravintoloista taistelee selviytymisestään, pizzerian tiedotteessa kerrotaan.

Pizzerian omistaja Marc Malnati on myös kommentoinut.

- Kun Netflix-sarjan käsikirjoittajat päättivät pilailla chicagolaisten ja pizzamme kustannuksella naurattaakseen ihmisiä, se tuntui sydämettömältä eikä yhtään humoristiselta Covid-19-aikana, Malnati sanoo.

Netflix ja sarjan luoja Darren Star eivät vastanneet Variety-lehden kommenttipyyntöön ennen jutun julkaisua. Darren Star tunnetaan yhtenä Sinkkuelämää-sarjan luojista. Emily in Paris -sarjan pääroolissa nähdään Lily Collins.

Lue myös: Sinkkuelämää-luojan uusi Netflix-sarja sijoittuu Pariisiin - jo traileri hurmasi somekansan, katso

Lue myös: Netflix-komedian viimeinen kausi peruttiin - "Covid lopetti ohjelmamme"

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat