Kuva: Vitonen

Tänään tv:ssä: Elokuva, jota Quentin Tarantino suunnitteli 10 vuotta - nimen kirjoitusasu mysteeri

16.10.2020 07:15 - Roy Kokkonen

Quentin Tarantino teki elokuvan Kunniattomat paskiaiset käsikirjoituksen lähes valmiiksi jo vuonna 1998. Sen englanninkielinen nimi Inglourious Basterds on kirjoitettu väärin, mutta ohjaaja ei ole suostunut kertomaan miksi.

Ohjaaja Quentin Tarantinon suunnitteli elokuvaa Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Basterds) yli kymmenen vuoden ajan. Hän oli tehnyt elokuvan käsikirjoituksen lähes valmiiksi jo vuonna 1998, mutta tuskaili lopetuksen kanssa. Sen takia hän antoi tarinan olla ja keskittyi kaksiosaiseen Kill Bill -elokuvaan.

Tarantino palasi elokuvan pariin vuonna 2008. Kunniattomat paskiaiset kertoo joukosta yhdysvaltalaissotilaita, jotka metsästävät ja tappavat natseja vihollisen linjojen takana. 

Elokuvassa nähdään huippunäyttelijöitä kuten Brad Pitt ja Christoph Waltz, joista jälkimmäinen palkittiin parhaan miessivuosan Oscar-palkinnolla. Palkinnosta erityislaatuisen tekee se, että SS-eversti Hans Landan roolissa Waltz puhuu suurimmaksi osaksi saksaa, ranskaa sekä vähän italiaa. Muutenkin suurin osa elokuvassa kuultavasta dialogista käydään muilla kielillä kuin englannilla. 

Nimen kielioppivirheet ovat mysteeri

Elokuvan englanninkielinen nimi Inglourious Basterds on kirjoitettu väärin; kieliopillisesti oikea muoto olisi Inglorious Bastards. Ohjaaja Tarantino ei ole suostunut kommentoimaan kielioppivirheitä suoraan. 

Hän on tyytynyt vain toteamaan, että kirjoitusasu on se, miten kyseiset sanat lausutaan. Lisäksi hän on kertonut, että se on hänen tyylinsä kirjoittaa elokuvan nimi. 

Nimi pohjaa vuoden 1978 italialaiselokuvaan Panssarijunalla helvettiin (The Inglorious Bastards). Kyseinen elokuva kertoo myös natseja tappavista yhdysvaltalaissotilaista, vaikka tarina on toisenlainen.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Kunniattomat paskiaiset
21:00
TV5

Lue myös: Quentin Tarantino floppielokuvastaan: "Ihmisillä ei ollut hajuakaan, mitä v**tua he katsoivat"

Lue myös: James Bond -tähti paljastaa: Känninen Quentin Tarantino halusi ohjata uuden Bond-leffan

Lähteet: IMDb, Screenrant

Kilpailut

Uusimmat