Sonisphere-festivaalille toivotaan kohellusvapaata asennetta

23.07.2009 13:01 -

Tulevana lauantaina Porissa järjestettävä, Metallican tähdittämä Sonisphere-festivaali tuo kaupunkiin liki 60 000 katsojaa. Ennakkoon on spekuloitu, miten järjestelyt käytännössä toimivat. Porin kaupugin tiedotuspäällikkö kertoi Voicen musiikkiuutisille, että massiiviisen ihmismassan liikkuessa riskitekijöitä väistämättä syntyy.

"Jos on paljon ihmisiä, oli kyseessä sitten jalkapallo-ottelu tai konsertti, niin turvallisuus on meille kaikkein tärkein asia. Rauhallista kohellusvapaata asennetta ihmisiltä toivon", kertoi kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm Voicen Musiikkiuutisille.

Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus lähetti eilen yleisen tiedotteen, jossa toivottiin porilaisten kulkevan viikonloppuna autoilun sijaan kävellen tai polkupyörällä ruuhkien välttämiseksi. Kaupugin tiedotuspäällikkö sanoo, että kaupunkilaiset ovat suhtautuneet tulevan viikonlopun festivaaliin kohtuullisen hyvin: "En ole huomannut mitään ongelmia. Porilaiset ovat tottuneita tällaiseen, kun kaupungissa on juhlittu Pori Jazzia jo 44 kertaa. Jos epäonnistutaan, niin sitten varmaan tulee puhetta. Valituksia ei kuitenkaan etukäteen ole tullut."

Sonisphere-festivaalialue aukeaa yleisölle lauantaina 27.7. kello 09:00. Ensimmäinen tapahtumassa esiintyvä yhtye, kotimainen Los Bastardos Finlandeses aloittaa soiton kello 12:00.

Kilpailut

Uusimmat