Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Clint Eastwoodin menestyselokuva äreästä veteraanista - ei jäänyt miehen viimeiseksi

27.11.2020 07:15 - Roy Kokkonen

Clint Eastwood esittää illan elokuvassa äreää Korean sodan veteraania, joka joutuu vastakkain maahanmuuttajanuorison kanssa.

12 vuotta sitten Clint Eastwoodin huhuttiin jättävän valkokankaat. Vuonna 2008 julkaistun Gran Torinon kerrottiin jäävän miehen viimeiseksi.

Eastwoodin ohjaama, tuottama ja käsikirjoittama elokuva kertoo yrmeästä ja rasistisesta Korean sodan veteraanista Walt Kowalskista, joka kuluttaa eläkepäiviään koiraansa hoitaen, olutta litkien ja pitäen huolta silmäterästään, vuoden 1972 Gran Torino -autosta. Walt joutuu kuitenkin kohtaamaan ennakkoluulonsa ja avartamaan maailmankuvaansa, kun hän ajautuu tekemisiin naapuriin muuttaneen aasialaisperheen kanssa.

Elokuva sai hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Se on miehen tähän astisista elokuvista toiseksi tuottoisin. Elokuvatietokanta IMDb:ssä se on saanut 8,1 tähteä.

Eikä Gran Torino jäänyt suinkaan Eastwoodin viimeiseksi elokuvaksi. Vuonna 2014 hän ohjasi American Sniper -sotaelokuvan ja palasi vielä kameran eteen vuonna 2018 elokuvassa The Mule.

Tänä vuonna 90 täyttänyt Clint Eastwood on tunnettu näyttelijänä ja ohjaajana, jonka elokuvissa nähdään yltiömaskuliinisia ja kovanaamaisia antisankareita sekä traagisia kohtaloita. Mies tuli tunnetuksi 1960-luvulla Sergio Leonen spagettiwesterneistä ja hänen uransa jatkuu edelleen.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Gran Torino
Sub
21:00

Lue myös: Clint Eastwood, 90, ohjaa ja tähdittää seuraavaksi elokuvan, jota on palloteltu 70-luvulta lähtien

Lähde: IMDb

Kilpailut

Uusimmat