Kuva: Kristiina Salmen/Nelonen

Presidentti Tarja Halosen sanat jäivät seksologi Marja Kihlströmin mieleen: "Äärettömän kiitollinen"

31.12.2020 11:15 - Henna Koste

Marja Kihlströmin tuore kirja on menestys.

Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström on julkaissut hiljattain uuden kirjan Oikeilla nimillä, joka on saavuttanut tuoreeltaan suuren suosion. Moderni seksuaalikasvatuskirja on suunnattu ennen kaikkea aikuisille. Ammattilainen tietää, että seksuaalikasvatuksen saralla työnsarkaa riittää. 

Kihlström toteaa Iskelmällä Satu Kotosen haastattelussa, että Me too -kampanja herätteli monia. 

- Se ilmiönä nosti esiin sen seksuaaliväkivallan määrän. Mikä suojaa lapsia ja nuoria eniten on seksuaalikasvatus. Vaikka valtion puolesta lisätään poliiseja, siinä vaiheessa on jo tapahtunut usein jotain, Kihlström sanoo. 

Hän painottaa, että myös aikuiset tarvitsevat seksuaalikasvatusta. 

- Kesällä törmäsin Kesäterassi-ohjelman kuvauksissa presidentti Tarja Haloseen, niin hän sanoi hyvin, että tämä kirja on kaikille, koska kaikki ihmiset tarvitsevat seksuaalikasvatusta. Se vetää sanattomaksi ja tuntuu äärettömän tärkeältä ja hienolta ja auttaa myös jaksamaan tätä työtä. 

Kihlström toteaa, että hän on itsekin muutoksen tekijänä saanut osansa kritiikistä, jopa kollegoilta tyylistään harjoittaa ammattiaan. Presidentin kohtaaminen vahvisti uskoa omaan tekemiseen.

- Meidän naisten pitäisi uskoa ylipäätään omaan tekemiseen. Yksi iso avain on se, että eri ikäiset naiset tukevat toisiaan. Olin äärettömän kiitollinen Tarjalle hänen sanoistaan, Kihlström iloitsee. 

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mitä tekisit, jos miehet katoaisivat maailmasta 24 tunniksi? Naisten vastaukset mykistävät

Lue myös: Tarja Halosella oli hauska tapa emännöimissään Linnan juhlissa: "Täytyy tunnustaa ja paljastaa"

Kilpailut

Uusimmat