Kuva: YouTube

Disneyn hitiksi nousseen Soul-elokuvan lopun piti olla aluksi aivan erilainen

31.12.2020 20:15 - Reija Saarinen

Soul - Sielun syövereissä on noussut suureksi hitiksi niin Suomessa kuin maailmallakin.

26. joulukuuta Disney+-palvelussa julkaistiin uusi animaatio, Soul - Sielun syövereissä. Elokuva kertoo opettajana työskentelevästä Joe Gardnerista, joka saa ainutlaatuisen tilaisuuden esiintyä kaupungin parhaalla jazzklubilla. Yksi pieni harha-askel heittää hänet New Yorkin kaduilta Esipuoleiseen eli paikkaan, jossa uudet sielut saavat luonteensa, oikkunsa ja taipumuksensa ennen syntymistään maapallolle.

Joe ei kuitenkaan ole vielä valmis kuolemaan ja yrittääkin palata elämäänsä kaikin keinoin. Avukseen hän värvää sielun nimeltä 22. Yrittäessään opettaa 22:lle elämisen upeutta, tekee Joe myös omat oivalluksensa elämästä. 

Elokuvan lopussa Joe pääsee takaisin elämäänsä, mutta todellisuudessa loppu oli alun perin aivan toisenlainen.

Ohjaajat Pete Docter ja Kemp Powers sekä tuottaja Dana Murray kertoivat Entertainment Tonight -ohjelmassa, että loppua käytiin läpi uudelleen ja uudelleen. 

- Menimme lopun kanssa edestakaisin ihan viime metreille saakka. Pitkään Joe päätyi tuon puoleiseen, Murray kertoi.

- Mutta mitä enemmän näimme hänen elävän elämäänsä ja ajattelevansa äitiään, tuntui vain oikealta, että hän pääsee nauttimaan elämästään haluamallaan tavalla. Hän oli oppinut niin paljon. 

Tuonpuoleiseen joutumisen lisäksi mukana palloteltiin myös toisenlaisia loppuratkaisuja.

- Meillä on mukana versioita, joissa Joe ei palaa ruumiiseensa. Meillä on versioita, joissa voimme nähdä Joen vuoden kuluttua. 

Tekijöiden mukaan oli monia eri ajatuksia siitä, miten elokuvan pitäisi loppua. Lopulta ratkaisusta päästiin kuitenkin yksimielisyyteen. 

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Disneyn uutuusanimaatio kerää hehkutusta: "En pysty lopettamaan itkemistä... Niin koskettava!"

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat