Kuva: AOP

Suomalaistähdet muistelevat Pave Maijasta - lausui Pete Parkkoselle ikoniset sanat baaritiskillä

21.01.2021 20:15 - Iiro Myllymäki

Pave Maijanen teki suuren vaikutuksen moneen Suomen musiikkimaailman tähteen.

Muusikko Pave Maijasen kuolinuutinen nostatti surun suomalaisissa viime viikonloppuna. Rakastettu musiikin monilahjakkuus oli kuollessaan 70-vuotias. Maijanen sairasti parantumatonta ALS-tautia, joka diagnosoitiin hänellä keväällä 2019.

Monet suomalaistähdet muistelivat koskettavasti Maijasta heti uutisen leviämisen jälkeen. Musiikkimaailman tähtien muisteluita kuullaan enemmän Iskelmän Satu Kotosen Sadun sunnuntaivieras Pave Maijanen special -lähetyksessä.

Anssi Kela osti Maijasen kitaran

Yksi Pave Maijasen muistelijoista lähetyksessä on Anssi Kela, joka tutustui Maijaseen Vain elämää -kuvauksissa vuonna 2015. Hän koki hengenheimolaisuutta miehen kanssa ja ihaili tämän monitaituruutta musiikin saralla. Maijanen soitti monia soittimia, kirjoitti biisejä ja tuotti niitä. Kelan mielestä Maijasella oli ainutlaatuisen hieno maine muusikoiden keskuudessa.

- En muista ikinä kuulleeni kenenkään koskaan sanovan Pavesta mitään pahaa. Jos selviää elämästään läpi ilman, että kukaan puhuu sinusta pahaa, on pelannut elämän aika voittajana loppuun, Kela sanoo.

Anssi Kela (kuva: AOP)

Kun tauti vei Pave Maijaselta soittokyvyn, hän laittoi soittimiaan myyntiin. Anssi Kela päätti ostaa mieheltä vuoden 1958 Telecaster-kitaran.

- Otin Pavelta konkreettisesti viestikapulan vastaan. Se on minulle tärkeä soitin ja todennäköisesti paras kitara, jonka omistan.

"Hän oli täynnä musiikkia"

Myös Virve "Vicky" Rosti on muistellut Pave Maijasta Satu Kotosen haastattelussa. Rosti oli kohdannut Maijasen ensimmäistä kertaa 1970-luvun puolivälissä. Hän oli niin ikään samalla Vain elämää -kaudella yhdessä Maijasen kanssa. Rosti muistelee, että Maijanen oli ylivertainen muusikko.

- Hän eli musiikista ja musiikille. Mies oli täynnä musiikkia, Rosti kuvailee.

Virve Rosti (kuva: AOP)

Rosti muistelee parin vuoden takaista tapausta, jolloin hänellä oli keikka Kanarialla. Bändin basisti sairastui ja Rosti mietti, pitääkö keikka perua. Sitten hän tajusi, että Maijanen on myös Kanarialla ja kysyi, pääsisikö hän tuuraamaan basistia keikalle. Rostin yllätykseksi mies vastasi myöntävästi, ja keikka meni lopulta hienosti.

- Hän sai ohjelmistoni haltuun muutamissa tunneissa.

Tarjosi Pete Parkkoselle shotin

Pete Parkkonen muistelee kohtaamistaan Pave Maijasen kanssa muutaman vuoden takaa. Mies kertoi Instagramissakin, että oli muutama vuosi sitten matkalla laivalla Tallinnasta Helsinkiin ja Maijanen toimi risteilyllä trubaduurina. Parkkonen kuunteli miehen keikkaa haltioissaan ja meni keikkasettien välissä puhumaan Maijaselle ja kertomaan, miten suuri idoli tämä hänelle on. Seuraavan tauon aikana, kun Parkkonen oli baaritiskillä, Maijanen tuli hänen viereensä tilaamaan. Maijanen tilasi kaksi jaloviinashottia ja antoi toisen niistä Parkkoselle sanoen ”pidä huolta”. Kyseessä on tietenkin Pave Maijasen hittikappale 1980-luvun alusta.

- Siinä vaiheessa tuli aika pikkupoikaolo, että nyt on kyllä kaikki saavutettu. Se toi uskoa ja voimaa omaan tekemiseen, Parkkonen muistelee.

Hyvä yhteishenki Mestarit-kokoonpanossa

Pepe Willbergin ja Pave Maijasen yhteisestä taipaleesta muistetaan parhaiten Mestarit areenalla -kiertue. Mestarit-kokoonpanoon kuuluivat heidän lisäkseen myös Kirka ja Hector. Nelikko teki suuren luokan jäähallikeikkoja vuosina 1998 ja 1999, ja kaikki huipentui elokuussa 1999 Olympiastadion-keikkaan. Willberg muistelee, että nelikon kesken vallitsi hyvä yhteishenki, vaikka kaikki olivatkin erilaisia persoonia.

- Yhteishenki oli hirveän hyvä. Kuvaavaa oli, että esimerkiksi neuvotteluissa, kun joku ehdotti jotain, Hector sanoi heti että ei missään tapauksessa ja Kirka sanoi että ilman muuta. Maijasen kanssa me olimme vähän hiljempaa, Willberg sanoo.

Pepe Willberg (kuva: Senja Rapila)

Pepe Willbergin ja Pave Maijasen ensitapaamisesta on jo lähemmäs 50 vuotta. Yhteisten vuosien varrelle mahtuu myös ajanjakso, kun Maijanen asusti Willbergin olohuoneessa. Kaksikolla oli tuolloin tapana kuluttaa aikaansa pelaamalla shakkia yhdessä.

Kuuntele Sadun sunnuntaivieras Pave Maijanen special -lähetys sunnuntaina 24.1. kello 13-16.

Lue myös: Anssi Kela julkaisi koskettavan päivityksen 70-vuotiaalle Pave Maijaselle - "Vain kiitollisuutta"

Lue myös: Pave Maijasen kuolinuutinen täytti somen suruviesteillä - "Mestari on poissa"

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat