Kuva: AOP

Pave Maijasen kuolinuutinen täytti somen suruviesteillä - "Mestari on poissa"

16.01.2021 23:40 - Henna Koste

Rakastettu muusikko Pave Maijanen jätti suuren aukon musiikkimaailmaan.

Muusikko Pave Maijanen on kuollut 70-vuotiaana. Kuolinuutisesta kertoi ensimmäisenä tänään lauantaina Iltalehti. Maijanen sairasti parantumatonta ALS-tautia, joka hänellä diagnosoitiin keväällä 2019. 

Maijanen muistetaan lukuisista hiteistään, kuten Lähtisitkö, Jano, Ikävä ja Elämän nälkä. Soolouransa lisäksi Maijanen oli mukana monissa kokoonpanoissa. Maijanen esiintyi myös muun muassa Mestarit-kiertueella yhdessä Pepe Willbergin, Kirkan ja Hectorin kanssa 2000-luvun taitteessa.

Vuonna 2012 Maijaselle myönnettiin Iskelmä-Finlandia-palkinto. Maijanen oli mukana Vain elämää -sarjassa vuonna 2015. Joulukuussa 2020 hänet palkittiin elämäntyöpalkinnolla Eläköön SuomiRock -gaalassa.

Maijasta jäivät kaipaamaan Liisa-vaimo ja kaksi aikuista lasta. Rakastettua muusikkoa jäivät ikävöimään myös suuri joukko faneja, ystäviä ja kollegoita. Moni on muistanutkin Maijasta sosiaalisessa mediassa kuolinuutisen myötä. 

Muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänne jakoi videon Maijasesta Instagram-tilillään. 

"Sanattomaksi vetää. Hieno mies lähti aivan liian aikaisin. Lämmöllä ja kiitollisuudella Pavea muistaen. Pave oli meidän Finnish Flash kiekkokoulussa opettamassa ja mentoroimassa pikku-junnuja yli 20 vuotta. Positiivisin, hyväsydämisin ihminen, jota olen koskaan tavannut, antoi voimaa virtaa ja rakkautta niin monelle. Lepää rauhassa ystäväni, todellinen mestari", Selänne kirjoittaa. 

Katso Selänteen ja muiden koskettavat julkaisut alta. 

Anssi Kela jakoi Maijaselle lähettämänsä syntymäpäiväviestin, joka kiteyttää hänen mukaansa kaikki asiat, jotka hän olisi kyseisessä postauksessa sanonut. 

Antti Tuisku jakoi myös yhteiskuvan kauniin kirjoituksen kera. 

Jokerit julkaisi myös oman sosiaalisen median tileillään osanottonsa. 

"Kiitos sydämen pohjasta, olit luomassa elämäni soundtrackia!", kirjoittaa Tommi Läntinen.

"Rauhaisaa ikiunta, mestari Maijanen", kirjoittaa Vesala.

Myös Mikko Kuustonen muisti edesmennyttä kollegaansa.

 
Heikki Silvennoinen muistelee myös ystäväänsä Instagramissa. Kaksikko keikkaili Silvennoinen & Maijanen Band -kokoonpanollaan 2010-luvulla.

"Mestari on poissa. Lepää rauhassa ystävä. Minulla oli kunnia saada työskennellä Paven kanssa Yön Valot -levyä tehdessä, jossa Pave toimi tuottajana", kirjoittaa Samuli Edelmann.

Myös Laura Voutilainen osoitti kunnioituksensa kauniin kirjoituksen kera. 

Lue myös: IS: Pave Maijanen sairastaa ALS-tautia, soittaminen on jäänyt: "Kädet eivät enää pelanneet"

Kilpailut

Uusimmat