Kuva: Senja Rapila

Piritta Hagman julkaisi itkuisen kuvan - puhuu rehellisesti äitiyden haasteista

29.01.2021 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hagmanin julkaisua ovat kommentoineet monet suomalaiset julkisuudesta tutut henkilöt.

Muun muassa mallina, juontajana ja yrittäjänä toimiva Piritta Hagman, 41, puhuu Instagram-sivullaan rehellisesti äitinä olemisesta. Samalla Hagman julkaisi kuvan, jossa hän on juuri itkenyt.

"Äitien kyyneleet. Kukaan ei koskaan näe niitä. Ne itketään, kun lapset ovat menneet nukkumaan tai eivät vielä ole heränneet. Ne vuodatetaan auton ratissa, kun kukaan ei näe. Työmatkalla, kauppareissulla. Vessassa salaa, kun joku jo koputtaa ovelle ja pyytää jotain. Niinä harvoina hetkinä, kun olemme yksin." Hagman kirjoittaa.

Hagman sanoo, että äitien uupumus jää usein huomaamatta läheisiltäkin

"Äitien väsymys, uupumus ja kyyneleet jäävät 99% huomaamatta kaikilta läheisiltäkin. Me emme halua lasten huolehtivan. Me emme halua tunnustaa ettemme jaksa. Emme olla heikompia kuin muut, jotka suorittavat saman hymyn takana kuin mekin, kun kyyneleet on taas pyyhitty pois. Joskus emme halua itsekään uskoa, että kaikki mistä unelmoimme pitkään on näin raskasta. Tai sen unelman kariutuminen. Mutta totuus on, että tavallinenkin elämä ja huolet ovat raskaita. Ja on raskasta yrittää olla mahdollisimman hyvä kokoajan."

Lopuksi hän vielä lähettää tsempit ja halaukset kaikille muillekin äideille. Muun muassa Jannika B, Heidi Sohlberg sekä Pippa Laukka ovat laittaneet julkaisuun sydämet.

"Niin totta." Laukka myös kommentoi.

Näet koko Hagmanin julkaisun alta tai täältä.

Lue myös: Piritta Hagman kuuli kysymyksen, joka sai hänet täysin hiljaiseksi: "Tuli takavasemmalta"

Lue myös: Piritta Hagman juhlisti nelikymppisiään hilpeissä tunnelmissa - katso

Kilpailut

Uusimmat