Kuva: AOP

Merkittävää roolia Star Wars -sarjassa esittänyt näyttelijä sai potkut - somekohu oli liikaa

11.02.2021 17:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Gina Carano ei jatka suositussa The Mandalorian -sarjassa. Hän on viime päivinä saanut kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Tähtien sota -universumiin sijoittuvassa The Mandalorian -sarjassa merkittävää sivuroolia näytellyt Gina Carano on irtisanottu sarjasta, kertoo People

Sarjaa tuottavan Lucasfilmin edustaja kertoo, että näyttelijää ei tulla näkemään sarjan tulevilla tuotantokausilla. Carano on esittänyt sarjassa Cara Dunea.

– Gina Carano ei ole työsuhteessa Lucasfilmiin, eikä ole olemassa suunnitelmia, että hän tulisi olemaan jatkossakaan.

Syynä potkuihin on todennäköisesti naisen käytös sosiaalisessa mediassa. Lucasfilmin edustaja tuomitsi Caranon viimeaikaiset julkitulot vastenmielisinä ja mahdottomina hyväksyä. 

Carano jakoi aiemmin tällä viikolla Instagramin tarinoissa toisen käyttäjän tekemän julkaisun, jossa verrattiin konservatiivien kohtelua nykypäivän Yhdysvalloissa natsi-Saksan juutalaisvainoihin. 

Instagramin tarinoissa julkaistut päivitykset poistuvat automaattisesti 24 tunnin kuluttua julkaisusta. Päivityksestä otetut kuvakaappaukset lähtivät kuitenkin nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Monet vaativat näyttelijälle potkuja.

Carano herätti huomiota somessa jo viime syyskuussa. Tuolloin hänen kannanottonsa tulkittiin pilkkaavan sukupuolivähemmistöjä. 

Monet ilmaisevat nykyisin oman sukupuolensa profiilissaan käyttämällä englanninkielisiä persoonapronomineja kuten he/him, she/her tai they/them. Monet haluavat osoittaa sillä tavoin tukensa sukupuolivähemmistöille.

Carano kirjoitti omaan profiiliinsa "beep/bop/boop".

Somekohun noustua Carano twiittasi, että hänellä ei ole mitään transsukupuolisia ihmisiä vastaan, eikä tarkoituksena ollut pilkata heitä. Myöhemmin hän on poistanut tekstin profiilistaan.

The Mandalorian -sarjaa esitetään Disney+-palvelussa. Lucasfilm on alun perin Tähtien sodan luoneen George Lucasin vuonna 1971 perustama tuotantoyhtiö, jonka Disney osti vuonna 2012.

Lue myös: Supersuloisen Baby Yodan ensimmäiset luonnokset olivat jotain ihan muuta - "Kuin unihalvauksesta"

Lue myös: Pekka Poudan sukupuolitwiitti nostatti vilkkaan keskustelun - ihmettelee pronominien ilmoittamista

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat