Kuva: Kuvakaappaus/Youtube

Muistatko "maailman huonoimman biisin" 10 vuoden takaa? Rebecca Black julkaisi remixin kohuhitistä

11.02.2021 21:45 - Roy Kokkonen

Kun Rebecca Blackin Friday-kappale julkaistiin vuonna 2011, siitä tuli välitön nettisensaatio. Armottomasti pilkatun kappaleen musiikkivideo oli vuoden katsotuin Youtubessa. 10 vuotta myöhemmin kappale on jälleen pinnalla, kun Black julkaisi siitä uuden version.

10 vuotta sitten Rebecca Black, 23, julkaisi ensimmäisen kappaleensa. Friday-nimisestä kappaleesta tuli lähes välittömästi nettisensaatio, mutta ei positiivisessa mielessä. 

Kappale joutui armottoman pilkan kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Sen sanoituksia, runsasta autotunen käyttöä ja musiikkivideota arvosteltiin. Monet julistivat biisin jopa maailman huonoimmaksi.  

Kappaleesta muodostui yksi suurimmista nettihiteistä koskaan. Fridayn musiikkivideo oli vuoden 2011 katsotuin video Youtubessa.

Rebecca Black vuonna 2020. (kuva: AOP)

Viime vuonna Black avautui sosiaalisessa mediassa saamastaan ikävästä julkisuudesta. Fridayn myötä tuolloin vasta 13-vuotias Black masentui ja joutui koulukiusatuksi.

"Ennen kaikkea toivoisin, että voisin mennä takaisin ja puhua 13-vuotiaalle itselleni, joka oli hirvittävän häpeissään itsestään ja pelkäsi maailmaa", hän kirjoitti.

Viime vuosina Black on jatkanut musiikkiuraansa. Vuonna 2017 hän vieraili tubettaja-muusikko Kurt Hugo Schneiderin julkaisemalla cover-versiolla Katy Perryn Chained to the Rhythm -hitistä. Black on julkaissut myös omia uusia kappaleita.

Lisäksi hänellä on suosittu TikTok-tili, jossa hän julkaisee videoita elämästään ja uusista kappaleistaan.

Fridayn 10-vuotisjuhlan kunniaksi Black julkaisi kappaleesta remixin. Mukana uudella versiolla ovat Dorian Electra, Big Freedia ja 3OH!3.

Kuuntele uusi remix alta tai täältä:

Lue myös: Kohukappale muutti teini-ikäisen Rebecca Blackin elämän - masentui ja joutui koulukiusatuksi

Lue myös: Muistatko Friday-hitistä parjatun Rebecca Blackin? Naisen tuore video loksautti katsojien leuat

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat