Kuva: AOP

Disney+ lisäsi varoitustekstin Muppet Show -jaksojen alkuun: "Nämä stereotypiat olivat väärin"

22.02.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Klassikko-ohjelma on saapunut Disneyn striimauspalveluun.

Klassikkosarja Muppet Show on saapunut Disney+-striimauspalveluun. Monet katsojat ovat saaneet huomata, että useamman jakson alkuun on lisätty varoitusteksti loukkaavasta sisällöstä. Varietyn mukaan tällaisia jaksoja on yhteensä 18. Muppet Show -ohjelmaa tehtiin viisi kautta vuosina 1976–1981.

”Ohjelmassa kuvataan negatiivisesti ja / tai kohdellaan kaltoin kansoja tai kulttuureita. Nämä stereotypiat olivat väärin silloin ja ovat väärin myös nykyään. Sisältö on säilytetty ennallaan muistuttamaan siitä, kuinka vahingollista syrjintä on ja kuinka välttämätöntä on, että luomme yhdessä tasa-arvoisen tulevaisuuden”, varoitustekstissä lukee.

Varoitustekstissä lisätään, että Disney on nykyisin sitoutunut luomaan tarinoita, jotka heijastavat ihmiskunnan monimuotoisuutta. Vastaavaa varoitustekstiä on nähty Fox Businessin mukaan myös muun muassa elokuvien Dumbo, Aristokatit ja Peter Pan alussa.

Muppet Show saavutti aikanaan suuren suosion. Sketsejä ja musikaalinumeroita sisältänyt ohjelma sai yhteensä 21 Emmy-ehdokkuutta, joista se voitti neljä.

Muppet Show'ssa nähtiin useita supertähtiä vierailemassa, kuten Liza Minnelli. (kuva: AOP)

Lue myös: Disneyn striimauspalvelu lisäsi varoitustekstit tiettyjen piirrettyjen alkuun

Lue myös: Suosikkisarja kaatoi Disney+-palvelun, katsojat raivoissaan: "Perhana Disney, minkä teit!"

Lähteet: Fox Business, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat