Kuva: AOP

Herra Perunapää on jatkossa vain Perunapää - Toy Storyn suosikkilelusta sukupuolineutraali

27.02.2021 08:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Herra ja rouva Perunapää ovat jatkossa vain Perunapäitä, paitsi että eivät olekaan.

Suosituista Toy Story -lastenelokuvista tutut herra Perunapää ja rouva Perunapää -lelut muuttuvat sukupuolineutraaleiksi, ilmoitti lelujätti Hasbro torstaina.

Yhtiö poistaa lelujen myyntipakkauksista Mr ja Mrs, eli herra ja rouva -etuliitteet, jotta "kaikki tuntevat olonsa tervetulleeksi Perunapäiden maailmaan."

Ilmoitus aiheutti suuren somemylläkän ja herätti kysymyksiä kuluttajissa. Yhtiöltä tiedusteltiin, tullaanko hahmojen ominaispiirteet, kuten esimerkiksi viikset poistamaan leluista.

Myöhemmin Hasbro julkaisi jatkotiedotteen Twitterissä, jossa yhtiö yritti selventää asiaa.

Yhtiön mukaan lelujen myynti tulee jatkumaan, mutta niiden nimestä poistetaan herra ja rouva -etuliitteet myyntipakkauksissa. Ilmeisesti niiden ulkonäkö pysyy myös muuttumattomana. Twiitin lopussa yhtiö viittasi leluihin edelleen herrana ja rouvana.

"Vaikka aiemmin ilmoitimme, että "Perunapään" brändinimessä luovutaan Mr-etuliitteestä, vahvistan ylpeänä, että herra ja rouva Perunapää eivät ole menossa minnekään ja ne pysyvät herra ja rouva Perunapäinä", yhtiö twiittasi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Useat leluyhtiöt ovat viime vuosina pyrkineet tuomaan markkinoille sukupuolineutraaleja ja myös vähemmistöjä edustavia leluja.

Muun muassa aiemmin karikatyyrisen vaaleahiuksisena ja laihana tunnettuja Barbie-leluja on saatavilla nykyisin useina eri versioina ja myös sukupuolineutraalina.

Herra Perunapää ilmestyi markkinoille jo vuonna 1952. Kyseessä ei alun perin ollut muovinen lelu, vaan silmät, korvat ja viikset tökättiin oikeaan perunaan. Suosion myötä lanseerattiin myös rouva Perunapää -lelu.

Myöhemmin Hasbro osti brändin, jolloin perunasta tuli muovinen. Suomessa lelu on parhaiten tunnettu Toy Story -elokuvista, joissa se on keskeinen hahmo.

Lue myös: Artisti poistaa leluilta meikit - haluaa ottaa kantaa ulkonäköpaineisiin

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat