Kuva: AOP

IL: Alexi Laihoa ei ole vielä haudattu - omaisten ja Kimberly Gossin välillä valtava riita

08.03.2021 18:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Joulukuussa kuollutta kitaristi Alexi Laihoa ei ole vielä haudattu, kertoo Iltalehti. Syynä on omaisten ja leski Kimberly Gossin välille kehkeytynyt riita, joka vaikuttaa selviävän vasta oikeudessa.

29. joulukuuta 2020 menehtynyttä Children of Bodomin kitaristia ja keulakuvaa Alexi Laihoa ei ole vielä haudattu, vaikka hänelle järjestettiin muistotilaisuus tammikuun lopussa, kertoo Iltalehti.

Kitaristin sisko Anna Laiho kertoo, että leski Kimberly Goss haluaa estää uurnanlaskun perheen toivomuksista huolimatta.

Goss on Laihon leski, sillä he eivät koskaan ottaneet virallista avioeroa. Suhde kuitenkin päättyi jo yli 10 vuotta sitten. Laiho meni uusiin naimisiin australialaisen Kelli Wright-Laihon kanssa vuonna 2017, mutta Ilta-Sanomien mukaan avioliitto ei ollut virallinen.

Siskon mukaan Goss ei suostunut kirjoittamaan avioehtosopimusta, vaikka Alexi Laiho oli niin toivonut. Laihon testamentin mukaan koko omaisuus menee vanhemmille, mutta perintökaaren mukaisesti Goss on oikeutettu saamaan osansa perinnöstä tasinkona.

Laihon muistotilaisuus järjestettiin 28. tammikuuta Malmin kappelissa vain lähipiirin kesken. Goss ei ollut paikalla.

– Emme ole olleet Kimberlyn kanssa tekemisissä 20 vuoteen, joten emme olisi halunneet häntä paikalle. Kun hän seurusteli Alexin kanssa, suhde oli hyvin riitaisa. Perhe oli helpottunut kun se loppui, Laiho kertoo.

Siskon mukaan hautajaistoimistosta ilmoitettiin, että Goss on estänyt uurnanlaskun, vaikka päivä oli jo sovittu ja hautapaikka sekä -kivi valittu. Goss haluaa järjestää oman tilaisuuden ja laskea uurnan itse.

– Uurnaa ei luovuteta kenellekään ennen kuin me päästään sopimukseen siitä, kuka Alexin hautaa, Laiho kertoo.

Tilanne tuntuu perheestä sietämättömältä. Anna Laihon mukaan asiaa todennäköisesti puidaan oikeudessa.

Goss kertoi Alexi Laihon kuolinsyyn julkisuuteen Instagram-päivityksessään viime viikolla - vastoin Laihon siskon tahtoa. Kuolinsyy oli alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen. Lisäksi hänen elimistöstään löytyi särkylääkkeitä, opioideja ja unilääkkeitä. 

Myöhemmin Goss on perustellut päätöstään jakaa kuolinsyy.

"Hänen kuolinsyynsä peitteleminen ei tuo häntä takaisin. Tarina tästä tragediasta, joka olisi ollut estettävissä, voi kuitenkin pelastaa henkiä", Goss päivitti alkuperäisen julkaisun kuvatekstiin Instagramissa.

Laihon perheen mukaan Laiho halusi eläessään pitää terveystietonsa salassa, eikä olisi hyväksynyt kuolinsyyn kertomista julkisuuteen.

Lue myös: Alexi Laihon kuolinsyy selvisi - Kimberly Gossilta koskettava Instagram-päivitys

Lue myös: IS: Alexi Laihon "toinen avioliitto" ei ollutkaan virallinen

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat