Kuva: AOP

Mrs. Doubtfire -elokuvan ikärajasta levisi hauskoja huhuja - nyt ohjaaja ottaa kantaa

22.03.2021 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ohjaaja Chris Columbus salli Robin Williamsille paljon vapauksia improvisoida kuvauksissa.

Vuoden 1993 klassikkoelokuva Mrs. Doubtfire - Isä sisäkkönä on yksi rakastetuimmista Robin Williamsin taidonnäytteistä. Nyt elokuvan ohjannut Chris Columbus on paljastanut mielenkiintoisen yksityiskohdan elokuvan kuvauksista.

Film Facts -Twitter-tilillä julkaistiin muutama päivä sitten twiitti, joka sai paljon huomiota. Twiitissä väitetään, että Robin Williams improvisoi niin paljon Mrs. Doubtfire -elokuvan kuvauksissa, että elokuvasta tehtiin eri ikärajoille sopivia leikkauksia. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Nyt Chris Columbus on kertonut Entertainment Weeklyn haastattelussa, että twiitin sanoma on osittain totta. Elokuvaa varten kuvattiin kohtauksia, jotka olisivat saaneet ikärajaluokituksen nousemaan luokkaan R, joka sallii alle 17-vuotiaat katsomaan elokuvan vain aikuisen seurassa. Sen sijaan tästä ylempään NC-17-luokitukseen (ei sallittu lainkaan alle 17-vuotiaille) ei Columbuksen mukaan olisi ylletty.

- Olimme tehneet Robinin kanssa sopimuksen, että hän tekee yhdestä kolmeen käsikirjoitettua ottoa. Ja sitten hän improvisoisi. Otimme 15–22 improvisoitua ottoa. Muistaakseni 22 oli maksimimäärä, Columbus muistelee.

Lopulta elokuva sai Yhdysvalloissa ikärajaluokituksen PG-13, eli elokuva saattaa sisältää kohtauksia, jotka eivät ole sopivia alle 13-vuotiaille. Suomessa elokuvaa on myyty eri julkaisuina S- ja K7-ikärajoilla.

Columbus kertoo haastattelussa, että elokuvasta tuskin tullaan julkaisemaan uutta, R-ikärajan saavaa versiota. Sen sijaan hän pohtii, että elokuvan teosta voitaisiin tehdä dokumentti, jonka yhteydessä joitain poistettuja kohtauksia voitaisiin näyttää elokuvan tekijöiden haastattelujen lomassa.

- Se olisi ehkä paras lähestymistapa. Olen hyvin ylpeä tästä elokuvasta, Columbus sanoo.

Lue myös: Will Smith kunnioitti menehtynyttä näyttelijää upealla kuvalla: "Jätit suuret kengät täytettäviksi"

Lue myös: Robin Williamsin tyttärellä on suomalaiset sukujuuret - nuoresta naisesta kasvoi oikea kaunotar

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat