Kuva: Mikko Räsänen

Pauliinalla alkoi vuonna 2019 ikävä leikkauskierre - "Elämä on ollut yhtä kuntoutusta"

27.03.2021 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Pauliina Puurilalla on ollut kahden vuoden sisällä kolme leikkausta. Tällä hetkellä suosikkijuontaja tekee lähetystä sängystä käsin.

Iskelmän Aamuklubi-ohjelman juontajalle Pauliina Puurilalle, 44, on sattunut viime vuosina paljon ja hän on joutunut leikkauspöydälle kolme kertaa. Viimeisimpänä juontaja on käynyt operoimassa polvensa.

"Mulla on ollut kahden vuoden sisällä kolme leikkausta ja tuntuu, että elämä on ollut yhtä kuntoutusta ja kuminauhajumppaa. Parin viikon takainen polvileikkaus poiki jälkkärinä valtimotukoksen ja nyt toivutaan siitä", Puurila ilmoitti vastikään Aamuklubin Facebook-sivulla.

Puurila kertoo Voice.fi:lle, että havaitsi tukoksen kivun kautta.

- Viime sunnuntaina kipu oli jo niin kova, että lähdin päivystykseen. Jalka ultrattiin ja jalasta löytyi kaksi syvää valtimotukosta. Niiden liuotushoito aloitettiin välittömästi ja lääke on onneksi alkanut helpottaa.

Juontajalle määrättiin neljän viikon sairausloma, mutta hän ei katsonut sitä tarpeelliseksi. Puurila aikookin tehdä radiolähetystä nyt sängystä käsin.

- Polvileikkauksesta määrättiin neljän viikon sairausloma, mutta koska teen etänä kotona, niin en katsonut saikkua tarpeelliseksi. Olin pari päivää pois lähetyksestä leikkauksen jälkeen, minkä jälkeen aloin tehdä lähetystä kotoa sängystä käsin! Kätevää! 

Pauliina Puurila (oik.) juontaa Aamuklubia yhdessä Mikko Siltalan (vas.) kanssa. (kuva: Mikko Räsänen)

Koko ikävä "leikkauskierre" alkoi Puurilan mukaan vuonna 2019, kun ruokatorvi todettiin liian laiskaksi.

- Homma alkoi vuonna 2019, kun ruokatorveni todettiin liian ”laiskaksi” ja sitä piti korjata. Samassa yhteydessä leikattiin palleatyrä, joka oli puolestaan syntynyt edellisenä syksynä sairastetun mykoplasman aiheuttaneesta rajusta yskästä. Leikkaus itsessään sujui hyvin, mutta sen jälkeen syöminen vaikeutui. En pystynyt nielemään kuin pehmeitä ruoka-aineita ja niin pieniä määriä, että painoa lähti yli 10 kiloa, Puurila kertoo haastattelussa ja jatkaa:

- Kun tämä vaiva alkoi noin puolen vuoden kuluttua korjaantua, sattui pieni onnettomuus ulkona. Olin koiran kanssa metsälenkillä ja liukastuin jäisessä mäessä ja kaaduin oikean olkapään päälle sillä seurauksella, että jänne meni poikki ja olkakuppi repesi. Koronan takia leikkaukseen pääsy venyi ja käsi päästiin operoimaan elokuussa 2020. Kaikki ei mennyt ihan maaliin ja ensi viikolla selviää, pitääkö se operoida vielä uudestaan. Mutta ei yhtä ilman kahta ja kahta ilman kolmatta, sillä vanha polvivamma katsoi viime vuoden lopulla hetkensä tulleen. Polvilumpio meni useasti sijoiltaan ja ortopedi näki parhaaksi leikata sen. Tämä toimenpide tehtiin pari viikkoa sitten ja leikkaus meni hyvin. Toipuminen ei kuitenkaan lähtenyt ihan odotetulla tavalla etenemään, sillä leikatun jalan pohje alkoi kipeytyä viikko leikkauksen jälkeen.

(kuva: Mikko Räsänen)

Vaikka paljon on tapahtunut, on Puurila pystynyt pitämään mielen virkeänä työn ja uuden harrastuksen kautta. Hän on myös nähnyt toipumisessa hyvän puolen.

- Olen aloittanut tänä keväänä vapaaehtoistyöntekijänä vanhustyössä. Olen saanut tätä kautta oman mummoystävän ja tämä on tuonut iloa molemmin puolin. Olen myös iloinnut siitä, että nämä kropan aiheuttamat ”hidasteet” ovat opettaneet mulle rauhoittumista. Ennen aloitin usein kaikki lauseeni ”mä äkkiä käyn, mä nopsaa hoidan sen”, mutta nyt saan harjoitella rauhoittumista. Ei mennä nopsaa eikä äkkiä. Aloitin myös pari kurssia avoimessa yliopistossa ja niiden tehtävien parissa aika kuluu kivasti.

Puurila kehuu suomalaista terveydenhoitoa ja sanoo maksavansa mielellään veroja, että tällainen yhteiskunta pysyy pystyssä. Lopuksi hän vielä lähettää terveiset kaikille niille, jotka ovat kokeneet samanlaisia tilanteita.

- Tee kaikkea sitä, mitä pystyt ja mistä tulee hyvä mieli; ota pitkiä suihkuja,  lakkaa kynnet, pue kauniit vaatteet, tee kasvohoito ja nauti siitä, että saat luvan kanssa levätä. Elämä on tälläkin hetkellä tässä ja nyt. Ja vaikka kipu voi olla musertavaa, se useimmiten loppuu jossain vaiheessa.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Matille ja Tepolle sama nimipäivä - suosikkijuontajat aloittivat hauskan tempauksen

Lue myös: Suosikkijuontajat tekivät laulun koronaviruksesta, kuuntelijat innostuivat: "Päivän paras!

Kilpailut

Uusimmat