Kuva: Youtube

Nikea syytetään saatananpalvonnasta räppärin myymien kenkien takia - pohjassa tippa ihmisverta

30.03.2021 17:15 - Iiro Myllymäki

Lil Nas X myy "saatanakengiksi" nimeämiään lenkkareita, joiden takia Nike on ryhtynyt oikeustoimiin.

Räppäri Lil Nas X, 21, on nostanut kohua tuoreella Montero (Call Me by Your Name) -kappaleen musiikkivideolla, joka yhdistää homoseksuaalisuuden ja kristinuskon kuvastoja. Kappaleen julkaisun yhteydessä Lil Nas X on lisäksi myynyt rajoitettua erää ”saatanakengiksi” kutsumiaan mustapunaisia lenkkareita. Räppäri ja hänen taustatiiminsä ovat nyt joutuneet ongelmiin kenkien myymisen vuoksi.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kengät ovat muokattu versio urheilubrändi Niken Air Max 97 -lenkkareista. Kussakin kengässä kerrotaan olevan yksi tippa oikeaa ihmisverta pohjassa. Nike itse ei ole ollut kenkien valmistuksessa mukana, vaan on nyt haastanut ”saatanakenkien” takana olevan MSCHF Product Studio -taidekollektiivin oikeuteen tavaramerkin loukkauksesta. Lil Nas X:n myymissä kengissä näkyy selvästi Niken tuttu logo.

CNN Business kirjoittaa, että Nike vaatii oikeuskanteellaan MSCHF:ää lopettamaan kenkätilausten käsittelyn. Kaikki kengistä valmistetut 666 paria myytiin loppuun maanantaina alle minuutissa. Nike kertoo, että se on joutunut sosiaalisessa mediassa boikottiuhkausten kohteeksi kenkien takia. Niken mukaan jotkut kuluttajat ovat ilmaisseet uskomuksensa siitä, että Nike kannattaa saatananpalvontaa.

CNN Businessin mukaan Lil Nas X:ää ei ole nimetty suoraan lakisyytteessä. Räppärin edustajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet lakisyytettä. Myöskään MSCHF Product Studio ei ole kommentoinut asiaa.

Lil Nas X on jakanut YouTubessa videon, jonka otsikossa hän lupaa pyytävänsä kohukenkiään anteeksi. Video kuitenkin koostuu pääasiassa katkelmista Montero (Call Me by Your Name) -musiikkivideosta, eikä tähti pyydä todellisuudessa anteeksi. Videon pääset katsomaan alta. Huomaa, että videolle on asetettu ikärajoitus, joten sen voi nähdä vain kirjautumalla YouTubeen.

Kohua herättäneen musiikkivideon puolestaan voit katsoa alta.

Lil Nas X tuli tunnetuksi vuonna 2019 jättihitiksi nousseella Old Town Road -kappaleella, josta tuli kaikkein pisimpään Billboardin listaykkösenä ollut kappale. Biisi pysyi ykkössijalla peräti 19 viikon ajan.

Lue myös: Mitä ihmettä? Palkittu räppäri Lil Nas X mainostaa uutta musiikkiaan tekorintoihin pukeutuneena

Lue myös: Räppärin hupaisa hitti yllätti kaikki ja teki Billboard-listahistoriaa - voitti Despaciton

Lähde: CNN Business

Kilpailut

Uusimmat