Kuva: AOP

Anthony Hopkinsille historiallinen Oscar-voitto - monen mielestä pysti meni väärään osoitteeseen

26.04.2021 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Twitterissä monet ovat kommentoineet, että Chadwick Bosemanin olisi pitänyt saada palkinto postuumisti.

Vuoden 2021 Oscar-gaalassa parhaan miespääosan Oscar-palkinnon nappasi itselleen veteraaninäyttelijä Anthony Hopkins, 83. Mies voitti palkinnon roolistaan muistisairaana miehenä The Father -elokuvassa. Voiton myötä Hopkins teki historiaa, sillä hänestä tuli kaikkien aikojen vanhin näyttelijä, joka on palkittu Oscar-gaalassa.

Hopkins ei ollut paikalla vastaanottamassa palkintoa, ja palkinnon nouti hänen puolestaan viime vuoden voittaja Joaquin Phoenix. Hopkins on voittanut aiemminkin Oscarin vastaavassa kategoriassa vuonna 1992 roolistaan elokuvassa Uhrilampaat.

Aiemmin vanhin Oscar-palkittu näyttelijä oli Christopher Plummer, joka sai vuonna 2011 parhaan miessivuosan palkinnon ollessaan 82-vuotias.

Hopkinsin voitto on otettu ristiriitaisesti vastaan sosiaalisessa mediassa. Monet olivat pitäneet käytännössä katsoen varmana, että palkinnon nappaisi postuumisti Chadwick Boseman roolistaan elokuvassa Ma Rainey’s Black Bottom. Monet ovat purkaneet pettymystään sosiaalisessa mediassa.

Chadwick Boseman (kuva: All Over Press)

”Ei Oscar-palkintoa Chadwick Bosemanille? Olen raivoissani.”

”Oscarit eivät anna ei-valkoisten voittaa parhaan miespääosan Oscar-palkintoa.”

”Chadwick Boseman olisi ansainnut tuon Oscarin.”

Chadwick Boseman menehtyi paksusuolen syöpään 43-vuotiaana viime elokuussa.

Ihmetystä on herättänyt myös se, että tällä kertaa viimeisenä palkintona ei jaettu totuttuun tapaan parhaan elokuvan palkintoa. Gaalan lopuksi palkittiin paras naispääosan esittäjä ja paras miespääosan esittäjä. Tämä järjestely sai monet katsojat uskomaan, että koko show huipentuisi Chadwick Bosemanin kuoleman jälkeiseen palkitsemiseen.

”He rakensivat koko show’n Chadwick Boseman -lopetuksen varaan, ja sitten Anthony Hopkins voittaa eikä ole edes paikalla”, on yksi kirjoittanut Twitterissä.

”Oscarit olivat niin varmoja, että Chadwick Boseman voittaisi, että he järjestivät koko seremonian uudelleen, jotta hänen kategoriansa olisi viimeisenä. Sitten he antoivatkin palkinnon Anthony Hopkinsille. Tämä on niin kaoottista ja hullua”, kirjoittaa toinen.

Lue myös: Halle Berry, 54, nähtiin Oscar-gaalassa uudessa hiustyylissä - look hurmasi fanit täysin

Lue myös: Michael B. Jordan kunnioitti edesmennyttä Chadwick Bosemania - "Edelleenkin nostat rimaa ylemmäs"

Lähteet: E! News, Unilad

Kilpailut

Uusimmat