Kuva: EBU / Andres Putting

Euroviisuvoittajan huumekohulle tuli päätös - viisujärjestäjä huolissaan valeuutisista

25.05.2021 11:15 - Iiro Myllymäki

Italian voittoyhtyeen laulaja Damiano Davidin tekemä huumetesti oli negatiivinen.

Euroviisut voittanut Italian Måneskin-bändi joutui heti voittonsa yhteydessä kohun keskelle, kun jotkut katsojat epäilivät yhtyeen laulajan Damiano Davidin, 22, käyttäneen huumeita suorassa lähetyksessä. Epäilykset heräsivät, kun David nojasi green roomissa eteenpäin kohti pöytäänsä ja joidenkin mielestä näytti siltä kuin mies olisi nuuhkaissut nenäänsä jotakin. Videon tilanteesta voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Nyt epäilyksille on tullut päätös, sillä Davidin vapaaehtoisesti ottama huumetesti on palautunut negatiivisena. Asiasta tiedottaa Eurovision laulukilpailua järjestävä EBU. EBU kertoo selvittäneensä koko tilanteen perin pohjin Italian euroviisudelegaation pyynnöstä ja katsoneensa kaiken tilanteesta saatavilla olevan kuvamateriaalin. EBU kertoo olevansa huolissaan siitä, että valheelliset uutiset ja spekulaatio ovat varjostaneet Italian viisuvoittoa.

(kuva: AOP)

Måneskin-yhtyeeltä kysyttiin aiheesta Rotterdamissa heti voittajan lehdistötilaisuudessa. Laulaja kiisti jyrkästi, että ei käytä huumeita ja selitti, että oli kumartunut, koska toinen bändin jäsen oli rikkonut juomalasin lattialle. Sosiaalisessa mediassa jaettiinkin kuvamateriaalia green roomin lattialle rikkoutuneesta lasista tukemaan Damiano Davidin väitettä. Måneskin kiisti huumeiden käytön myös sosiaalisen median päivityksessään.

Italia voitti Euroviisut Zitti e buoni -kappaleella. Italia keräsi kaikkinensa 524 pistettä. Toiseksi sijoittui Ranska ja kolmannelle sijalle Sveitsi. Suomen Blind Channel sijoittui kuudenneksi, mikä on Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras sijoitus osallistujamäärään nähden.

Lue myös: MTV: Blind Channelin reaktio yleisöääniin tallentui videolle: "Me ollaan ykköspaikalla!"

Lue myös: Pääministerin terveiset tavoittivat Blind Channelin - "Tunsimme tuen myös kotikatsomoista"

Lähteet: Eurovision.tv, Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat