Kuva: AOP

Yksi maailman tunnetuimmista meemeistä uhkaa kadota pysyvästi - oikeudet myytiin jättisummalla

25.05.2021 15:45 - Roy Kokkonen

Charlie Bit My Finger oli aikanaan Youtuben katsotuin video.

Charlie Bit My Finger on yksi internethistorian tunnetuimmista meemeistä ja videoista. Aikanaan se oli jopa koko YouTube-videopalvelun katsotuin video. 

Videolla nähdään kaksi pientä brittipoikaa: kolmevuotias Harry Davies-Carr ja yksivuotias Charlie Davies-Carr, jotka istuvat nojatuolissa vierekkäin. 56 sekuntia pitkällä videolla Charlie puree Harryn sormea. Harry suhtautuu tapahtuneeseen huvittuneesti ja työntää sormensa Charlien suuhun uudestaan, mutta sillä kertaa pureminen sattuukin. Lopuksi Charlie nauraa, kun Harry tuskailee sormensa kanssa.

Tämän jutun kirjoitushetkellä 884 miljoonaa katsontakertaa kerännyt video on piilotettu ja vaarassa kadota Youtubesta lopullisesti.

Videon alkuperäiskappale myytiin niin sanottuna NFT:nä yksityiselle keräilijälle huutokaupassa 760 999 dollarilla, eli noin 620 692 eurolla.

NFT, eli non-fungible token on tapa todentaa jonkin digitaalisen asian, tässä tapauksessa videon, omistusoikeus. Siinä käytetään hyödyksi kryptovaluutoista tuttua lohkoketjutekniikkaa, johon omistusoikeus tallennetaan. Viime aikoina muun muassa digitaalisia taideteoksia ja meemejä on myyty NFT:nä.

Charlie Bit My Finger -videon ostanut 3F Music -nimimerkillä esiintyvä keräilijä on aiemmin hankkinut omistukseensa myös Disaster Girl ja Overly Attached Girlfriend -meemit.

Huutokauppasivustolla kerrotaan, että ostajalla on mahdollisuus tehdä ikonisesta videosta uusintaversio, jossa mukana ovat nykyisin 17- ja 15-vuotiaat pojat. Videon ostanut 3F Music ei kuitenkaan ole kertonut, mitä hän aikoo videolla tehdä.

Halutessaan hänellä on mahdollisuus poistaa se lopullisesti. Vaikka video ei tällä hetkellä löydy hakemalla, sen voi katsoa linkin takaa täältä.

Lue myös: Salaisessa palvelussa työskentelevän miehen tytär käänsi turvaohjeet "meemeiksi" - videosta hitti

Lue myös: Mistä korona-ajan suosituin meemi on peräisin? Jäljet johtavat sekä Venäjälle että Ghanaan

Lähde: Yahoo

Kilpailut

Uusimmat