Kuva: AOP

Harry häpeää ensireaktiotaan Meghanin itsetuhoisuuteen - paljastaa, miksi ei jättänyt hovia aiemmin

29.05.2021 08:15 - Roy Kokkonen

Prinssi Harry häpeää suhtautumistaan Meghanin itsetuhoisuuteen. Hän syyttää kuninkaallista perhettä ja "systeemiä" asiasta.

Prinssi Harry, 36, jatkaa brittikuninkaallisten ryöpyttämistä Oprah Winfreyn dokumenttisarjassa The Me You Can't See. Apple+-palvelussa nähtävän sarjan bonusjaksossa Harry kertoo hävenneensä puolisonsa herttuatar Meghanin, 39, itsetuhoisia ajatuksia. Tapahtumat tulivat ilmi jo aiemmassa jaksossa.

– Olen jokseenkin häpeissäni siitä, miten suhtauduin asiaan, Harry kertoo.

Meghan avautui itsetuhoisista ajatuksistaan Harrylle juuri ennen kuin parin oli määrä mennä kutsuvieraiksi Royal Albert Hallissa järjestettyyn hyväntekeväisyystapahtumaan vuonna 2019. 

Meghan kertoi haluavansa tappaa itsensä.

– Sen takia, että olimme mukana systeemissä, jossa meillä oli vastuita ja tehtäviä, me vain halasimme nopeasti. Sitten vaihdoimme vaatteet, suuntasimme tapahtumaan poliisisaattueessa ja astuimme kameroiden eteen esittäen, että kaikki on hyvin.

Harryn mukaan hän ei tuolloin tiennyt, miten asiaan olisi pitänyt reagoida.

– Monet ihmiset pelkäävät olla kuuntelevana osapuolena tuollaisissa keskusteluissa, koska he kokevat, että heillä ei ole työkaluja antaa oikeita neuvoja.

Nykyisin hänellä on enemmän itsevarmuutta kohdata vaikeitakin keskustelunaiheita. Harryn mukaan tärkeintä on kuunnella.

– Kuuntele, koska kuunteleminen ja keskustelussa mukana oleminen on ilman muuta tärkein ensimmäinen askel, jonka voi ottaa. 

Prinssi Harry on kertonut sarjassa, kuinka terapia on auttanut häntä oman mielenterveytensä kanssa ja "rikkomaan kierteen". Hän tähdentää, että haluaa puhua kokemuksistaan, jotta ihmiset ymmärtäisivät, että he eivät ole yksin haasteidensa kanssa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät kuninkaallisen perheen keväällä 2020. (kuva: AOP)

Harry olisi halunnut lähteä jo aiemmin

Harry paljastaa, että hän olisi halunnut jättää kuninkaallisen perheen jo aiemmin, mutta eräät perheenjäsenet olivat kannustaneet häntä jatkamaan. Hän kertoo katuvansa, että ei pitänyt päätään aiemmin.

– Ajattelin, että kuinka pahaksi asioiden täytyy mennä ennen kuin saan tehdä sen. Meghan aikoi päättää elämänsä. Sen ei olisi pitänyt mennä niin pitkälle.

Sussexin herttua, prinssi Harry ja herttuatar Meghan avioituivat vuonna 2018. Heillä on yksi poika, Archie, joka syntyi keväällä 2019. Meghan odottaa toista lastaan, jonka odotetaan syntyvän kesällä.

He jättivät kuninkaallisen perheen keväällä 2020 ja muuttivat Yhdysvaltoihin.

Tänä vuonna herttuapari on avautunut haastatteluissa kuninkaallisen perheen sisällä kokemistaan ongelmista, kuten rasismista, mielenterveysongelmien vähättelystä ja kasvatuksesta. 

Lue myös: Prinssi Harry pelkää vaimonsa menettämistä: 'Mietin, että joudunko kasvattamaan lapsemme yksin'

Lue myös: Prinssi Harry syyttää isäänsä ja myöntää käyttäneensä huumeita - 'Elämäni oli yhtä painajaista'

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat