Kuva: AOP

Harryn ja Meghanin tyttären nimikohu paisuu - uhkaavat BBC:tä oikeustoimilla

10.06.2021 13:15 - Roy Kokkonen

BBC:n mukaan kuningatar Elisabetilta ei kysytty lupaa Lilibet-nimen käytöstä. Harryn ja Meghanin mukaan väitteet ovat valhetta ja kuningatar oli ensimmäinen ihminen, jolle soitettiin lapsen syntymän jälkeen. Herttuapari uhkaa BBC:tä oikeustoimilla.

Prinssi Harry, 36, ja herttuatar Meghan, 39, saivat viime viikolla toisen lapsensa, Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsorin. Nimi tekee kunniaa kuningatar Elisabetille, 95, jonka lempinimi on Lilibet. Lisäksi tyttö on saanut toisen nimensä Harryn edesmenneen äidin prinsessa Dianan mukaan.

Koska Sussexin herttuapari on laukonut kovasanaisia kommentteja kuninkaallisesta perheestä kevään aikana, nimivalinta on aiheuttanut kuohuntaa saarivaltiossa.

Herttuaparin mukaan he keskustelivat nimivalinnasta kuningatar Elisabetin kanssa puhelimitse. Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n lähde kuitenkin paljasti eilen, että niin ei tapahtunut.

Prinssi Harry on tyrmännyt BBC:n esittämät väitteet. Vain 90 minuuttia jutun ilmestymisen jälkeen Harry julkaisi tiedotteen, jossa hän kertoi, että kuningatar oli ensimmäinen ihminen, jolle hän soitti lapsen syntymän jälkeen. Herttuapari uhkaa BBC:tä oikeustoimilla.

Epäselväksi kuitenkin jäi, antoiko kuningatar lupaa nimen käyttöön.

Harryn lausunnon jälkeen BBC päätti muokata juttuaan, mutta väittää edelleen, että kuningattarelta ei kysytty mielipidettä lapsen nimestä.

Kuninkaallinen perhe ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan rikkoivat kuninkaallisen perinteen tyttären synnyttyä

Lue myös: Meghanin ja prinssi Harryn tytär syntyi - nimessä kaunis viittaus sukuun

Lähde: Daily Mail, BBC

Kilpailut

Uusimmat