Kuva: All Over Press

Näyttelijälegenda piti Star Wars -rooliaan roskana - henkilökohtaiset kirjeet kertovat totuuden

18.06.2021 14:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Sir Alec Guinness ei pitänyt Star Wars -elokuvaa hyvänä ennen kuin näki lopullisen version.

Yksi ikonisen Star Wars -elokuvasarjan suurimmista skeptikoista oli alkuperäisen Obi-Wan Kenobin roolissa nähty legendaarinen näyttelijä Sir Alec Guinness. Guinness oli jo ennen rooliaan Star Wars -elokuvassa menestynyt näyttelijä, jolla oli useita onnistuneita ja menestyksekkäitä tuotantoja takanaan.

Kun näyttelijäkonkaria pyydettiin tähdittämään tulevaa Star Wars -elokuvasarjaa, ei hän erityisesti syttynyt ajatuksesta. Express-lehti on saanut käsiinsä Guinnessin kirjoittamia kirjeitä, joissa hän kertoo ystävälleen Anne Kaufmanille suoran mielipiteensä elokuvasta.

"Minulle on tarjottu elokuvaa (20th Cent Fox), jonka saatan hyväksyä, jos he tarjoavat kunnon korvauksen. Se on tieteisfiktiota - joka epäilyttää - mutta sen ohjaa George Lucas, joka teki American Graffitin. Sen vuoksi minusta tuntuu, että minun pitäisi ottaa projekti vastaan ", Guinness kirjoittaa.

Menestyksekäs Star Wars -elokuva julkaistiin vuonna 1977. (kuva: All Over Press)

Guinnes toteaa ystävälleen samaisessa kirjeessä, että pitää elokuvaa "satuna". Kommentista saa selkeän kuvan siitä, ettei elokuvan idea ollut näyttelijän mieleen. Silti jokin siinä houkutteli häntä.

"Kyseessä on iso rooli. Saturoskaa, mutta ehkä se voisi olla kiinnostavaa."

Guinness otti lopulta vastaan roolin Star Wars -elokuvasta. Hänet nähtiin ikonisessa Obi-Wan Kenobin roolissa. Ärsytys elokuvaa kohtaan ei kuitenkaan lähtenyt, vaan hän kirjoitti jälleen myöhemmin kritisoivan kirjeen ystävälleen:

"Uusi roskadialogi tavoittaa minut joka toinen päivä pinkillä paperilla. Mikään siitä ei tee hahmostani selvää tai edes siedettävämpää."

Pyysi tappamaan roolihahmonsa

Sir Alec Guinness vihasi käsikirjoitusta lopulta niin paljon, että pyysi Lucasia tappamaan roolihahmonsa. Alun perin Obi-Wan Kenobin oli tarkoitus seikkailla pidempään Anakin Skywalkerin sekä Han Solon rinnalla.

"En kertonut Lucasille sitä, etten vain voinut sanoa niitä helvetin huonoja, latteita vuorosanoja. Sain tarpeekseni siitä hölynpölystä", Guinness on kertonut haastattelussa vuonna 1999.

Myöhemmin näyttelijälegenda kuitenkin lämpeni elokuvalle. Omaelämäkerrassaan Guinness kertoi ensimmäisestä kerrasta, jolloin näki lopullisen version Star Wars: A New Hope -elokuvasta. Omaelämäkerrassa hän sanoi teosta spektaakkelimaiseksi ja teknisesti hyvin onnistuneeksi.

(kuva: All Over Press)

Lue myös: Alle 16-vuotiailta kielletty kauhuelokuva herättää innostusta - Netflix julkaisi hyytävän trailerin

Lue myös: Synkkä teoria Nemoa etsimässä -elokuvasta leviää - "Pilasitte juuri lapsuuteni"

Lue myös: Bam Margeralle lähestymiskielto - Jackass-ohjaaja sai haluamansa

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat