Kuva: Senja Rapila

Tuure Boelius tuo julki mietteensä Pride-kuukaudesta - pitää brändien toimintaa "luotaantyöntävänä"

21.06.2021 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tuure Boeliusta ärsyttää, että monet brändit tuntuvat välittävän seksuaalivähemmistöistä vain Pride-kuukauden aikana.

Laulaja Tuure Boelius, 20, on julkaissut Instagramissa päivityksen, jossa hän ottaa kantaa parhaillaan meneillään olevaan Pride-kuukauteen. Pride-kuukautta juhlistetaan vuosittain kansainvälisesti kesäkuussa, ja tällöin nostetaan esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioita. Boelius kirjoittaa, ettei ollut tänä vuonna tähän mennessä maininnut Pride-kuukaudesta sosiaalisessa mediassa ja että hänellä on ristiriitaiset tunnelmat kyseisestä teemakuukaudesta.

”Ärsyttää jotenki ihan sikana se miten meidän yhteisölle on annettu yksi kuukausi jolloin on ok rummuttaa omaa ihmisyyttään ja onnellisuutta. Tiedän ja voin kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa, et on paljon tehtävää ihmisoikeuskysymyksien saralla ja siksi yksi kuukausi kahdestatoista ei riitä mihinkään, eikä siihen tarvitse tyytyä. Mun ja sun elämässä Pride on 365 päivää vuodesta”, Boelius kirjoittaa.

Boelius nostaa kirjoituksessaan yhden havainnollistavan esimerkin siitä, miten Pride-kuukauden vietto muuttaa ihmisten asenteita esimerkiksi häntä kohtaan.

”Lukuisat brändit sanovat Tuure Boeliuksen olevan heille ’liikaa’ toukokuussa, mut kummasti mun managerin puhelin pirisee kesäkuussa. Vähemmistöjen kustannuksella rahan tekeminen on luotaantyöntävää”, Boelius kirjoittaa.

Boeliuksen koko päivityksen pääset lukemaan alta. Jos se ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Tuure Boelius paljastaa, miltä hänen kiihkeän musiikkivideonsa kuvauksissa todellisuudessa näytti - katso

Lue myös: Tutustu Helsingin rikkaaseen homohistoriaan - kierros kertoo, missä on juhlittu ja etsitty seuraa

Uusimmat