Kuva: AOP

Nimikohun uusi käänne: Harry ja Meghan varasivat verkkotunnuksen tytön nimissä jo ennen syntymää

22.06.2021 12:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Prinssi Harry ja Meghan varasivat useita verkkotunnuksia eri nimivaihtoehdoille ennen Lilibet Dianan syntymää.

Prinssi Harryn, 36, ja herttuatar Meghanin, 39, toinen lapsi Lilibet Diana syntyi 4. kesäkuuta 2021. Brittimedia uutisoi, että Sussexin herttuapari oli varannut tytön nimeä kantavan verkkotunnuksen jo ennen tämän syntymää.

Tyttö on saanut ensimmäisen etunimensä isoisoäitinsä kuningatar Elisabetin mukaan, jonka lempinimi perheen sisällä on Lilibet. Toisen nimensä hän on saanut prinssi Harryn edesmenneen äidin, prinsessa Dianan, mukaan.

Nimivalinnasta syntyi kohu, kun BBC uutisoi, että Harry ja Meghan eivät olleet kysyneet kuningattarelta lupaa nimen käyttämiseen. 

Herttuapari kiisti väitteen ja kertoi, että kuningatar oli ensimmäinen, jolle he soittivat lapsen synnyttyä. Lisäksi he uhkasivat BBC:tä oikeustoimilla. Selkeää vastausta siihen, kysyttiinkö kuningattarelta lupaa vai oliko kyseessä lähinnä ilmoitus, ei kuitenkaan saatu.

Nyt herttuaparin edustaja kertoo, että he olivat varanneet "merkittävän määrän" verkko-osoitteita eri nimivaihtoehdoille. Mirrorin mukaan se viittaa siihen, että herttuaparilla oli myös muita vaihtoehtoja tyttären nimeksi, jos kuningatar ei olisi antanut lupaa Lilibet-nimen käytölle.

The Daily Telegraph uutisoi, että osoite lilibetdiana.com varattiin tytön syntymäpäivänä, kaksi päivää ennen kuin syntymästä tiedotettiin. Lilidiana.com -osoite oli varattu jo päiviä aiemmin, 31. toukokuuta.

Lue myös: Prinssi Harryn ja Meghan Marklen lapsen nimi tekee kunniaa myös lapsen toiselle isoäidille

Lue myös: Harryn ja Meghanin tyttären nimikohu paisuu - uhkaavat BBC:tä oikeustoimilla

Lähteet: Daily Telegraph, Mirror

Kilpailut

Uusimmat