Kuva: AOP

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen lapsen nimi tekee kunniaa myös lapsen toiselle isoäidille

08.06.2021 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pariskunnan toinen lapsi syntyi perjantaina 4. kesäkuuta.

Prinssi Harryn, 36, ja hänen puolisonsa Meghan Marklen, 39, perhe täydentyi perjantaina 4. kesäkuuta, kun pieni tyttölapsi saapui maailmaan. Uutinen syntymästä kerrottiin julkisuuteen vasta kaksi päivää myöhemmin ja samalla paljastettiin pienokaisen nimi.

Pienokaisen koko nimi kuuluu nimittäinLilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Nimi tekee kunniaa kuningatar Elisabetille, jota hänen puolisonsa, edesmennyt prinssi Phillip kutsui lempinimellä Lilibet. Diana sen sijaan viittaa tietenkin prinssi Harryn edesmenneeseen äitiin, prinsessa Dianaan. 

Vaikka itse tiedonnannossa kerrottiinkin nimen alkuperästä ja todettiin sen tekevän kunniaa kuningasperheelle, on nimessä tietojen mukaan myös kunnianosoitus lapsen toisen isoäidin eli Marklen äidin suuntaan. 

Marklen äidin Doria Raglandin kerrotaan antaneen tyttärelleen lempinimen flower eli kukkanen, tämän ollessa pieni. Lilibetiä sen sijaan kutsutaan nimellä Lili, joka on toinen tapa lausua ja kirjoittaa nimi Lily, mikä tarkoittaa liljaa.

Kyseisellä kukkasella on perheessä muutoinkin suuri merkitys. Sekä Markle että prinsessa Diana kantoivat hääkimpussaan liljoja, jotka symboloivat onnea sekä uudelleensyntymistä. 

Lue myös: Prinssi Harry pelkää vaimonsa menettämistä: 'Mietin, että joudunko kasvattamaan lapsemme yksin'

Lue myös: Nyt on pakko hieraista silmiä: Netistä löytyi Prinssi Harryn ilmiselvä kaksoisolento

Lue myös: Harry häpeää ensireaktiotaan Meghanin itsetuhoisuuteen - paljastaa, miksi ei jättänyt hovia aiemmin

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat