Kuva: AOP

Kohu James Cordenin "aasialaisvastaisesta" ohjelmaosiosta paisuu - "Välittääkö hän lainkaan?"

29.06.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

James Corden on vastannut talk show -ohjelmaosiostaan nousseeseen kohuun, mutta vastaus ei ole miellyttänyt kaikkia.

Näyttelijä ja Carpool Karaokesta tuttu talk show -isäntä James Corden, 42, on saanut syytöksiä aasialaisvastaiseksi väitetystä ohjelmaosiosta. Miehen juontamassa The Late Late Show’ssa on nähty jo pitkään osio, jossa julkkisvieraiden tulee joko vastata johonkin tiukkaan kysymykseen tai vaihtoehtoisesti syödä jotakin inhottavana pidettyä ruokaa. Monet näistä ruoista ovat peräisin perinteisestä aasialaisesta keittiöstä, joten ohjelmaosiota on kutsuttu jopa rasistiseksi. Kirjoitimme kohusta aiemmin kesäkuussa tässä jutussa.

Change.org-sivustolle on luotu adressi, jossa vaaditaan ohjelmaosion poistamista tai vähintään ruokien muuttamista. Adressi on kerännyt yli 45 000 allekirjoitusta.

James Corden on vastannut kohuun Howard Sternin haastattelussa.

- Haluamme, että ohjelmamme on täynnä iloa. Emme halua suututtaa ketään. Seuraavalla kerralla, kun teemme ohjelmaosiota, emme ota tuollaisia ruokia mukaan, Corden sanoi.

Anteeksipyyntöä vaaditaan

Change.org-adressin luonut Kim Saira ei ole tyytyväinen tähän Cordenin esittämään kommenttiin. Hänen mielestään Cordenin tulisi esittää julkisesti selkeä anteeksipyyntö.

”Hän ei tuonut ilmi kulttuurisia epäsensitiivisyyksiä siitä, että tällaista ruokaa on ohjelmassa eikä haittaa, jota tämä luo niille aasialaisille, jotka edelleen näitä ruokia syövät. The Late Late Show’ssa pitää näyttää julkinen anteeksipyyntö, ja ennen sitä emme luovuta”, Saira kirjoittaa adressisivulla Metro-julkaisun mukaan.

Kim Saira kertoo TMZ:lle saaneensa paljon tukea adressilleen, mutta hän on vastaanottanut myös uhkaavia vihaviestejä. Pahimmillaan hän on saanut tappouhkauksia. Saira kertoo, että oli hyvin pettynyt Cordenin radiohaastattelussa antamaan vastineeseen kritiikille.

- Se oli suuri pettymys, ja itkin paljon sen takia. Jos hän ei vastaa kritiikkiin, se ei vaikuta hänen uraansa. Hän varmaankin pystyy jatkamaan rahan tekemistä tuolla osiolla. Minä sen sijaan saan tässä jatkuvasti lokaa niskaani. Välittääkö hän lainkaan? Saira sanoo TMZ:lle.

Alta voit katsoa, kun huippukokki Gordon Ramsay oli mukana kohun herättäneessä ohjelmaosiossa muutama vuosi sitten.

Lue myös: Frendien paluussa yksi asia nousi keskusteluihin negatiivisessa mielessä - ymmärrätkö?

Lue myös: Miten Carpool Karaoke oikeasti kuvataan? Ulkopuolisen kuvaama video paljastaa piilotetun totuuden

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat