Kuva: Emmi Moilanen

Dome Karukoski matkusti EM-jalkapallon perässä Tanskaan ja Venäjälle - häkeltyi Pietarissa stadionin porteilla

15.07.2021 12:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Dome Karukoski todisti, miten eri tavalla koronaturvallisuus huomioitiin Tanskassa ja Venäjällä.

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski, 44, on myös innokas urheilumies. Karukoski kertoo Radio Novan Kesäaamut -ohjelmassa matkustaneensa jalkapallon EM-kisojen myötä sekä Tanskaan että Venäjälle katsomaan Suomen joukkueen pelejä. Hän sanoo, että futiskärpänen iski häneen Suomen historiallisen miesten EM-kisapaikan vuoksi.

Karukoski katsoi Pietarissa vain Suomi-Belgia-ottelun, vaikka olisi saanut liput myös Suomen ja Venäjän väliseen otteluun.

- Lensin katsomaan vain sen Belgia-pelin. Minulla oli mahdollisuus saada liput myös siihen Venäjä-peliin, mutta mietin, että en halua olla siellä viikkoa. Varasin oman hotellin ja olin vähän etäällä. Yritin olla vastuullinen, Karukoski kertoo Esko Eerikäisen ja Suvi Hartlinin haastattelussa.

Koronatartunnat lähtivät Suomessa nousuun, kun kisaturistit palasivat Pietarista Suomeen. Venäjällä tartuntatilanne on pahentunut viime aikoina voimakkaasti. Viikko sitten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti, että Suomessa koronatartuntojen määrä kaksinkertaistui suurimmalta osin EM-kisaturistien tartuntojen takia.

Dome Karukoski huomasi kisareissuillaan, miten eri lailla koronaturvallisuus huomioitiin Tanskassa ja Venäjällä.

- Tanskassa hommat hoidettiin hyvin. Portilla syynättiin tosi tarkasti negatiiviset testitulokset tai rokotepassit. Piti olla henkkarit, ja he katsoivat kunnolla, että kyseessä ei ole väärennös. Sieltähän ei tullutkaan mitään tapauksia ennen kuin Tanskassa olleet turistit lähtivät jatkopeleihin, Karukoski sanoo.

Pietarissa asiat olivat toisin.

- Kuulin huhua, että negatiivisesta testistä pitää olla todistus, jotta pääsee stadionille. Minulla oli se mukana, mutta eivät he mitään katsoneet. He vaan sanoivat inside, inside, sisään vaan, Karukoski kertoo.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: THL: EM-kisoista palanneilla todettu 386 koronatartuntaa - jatkotartuntoja 50

Lue myös: Dome Karukosken ohjaama brittitrilleri julkaistaan pian Suomessa - sivuroolissa myös Elina Knihtilä

Lähde: THL

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat