Kuva: AOP

HS: Lotta Hintsa pelasti ihmishengen vuoristossa - huippu jäi upean teon vuoksi valloittamatta

19.07.2021 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Minulla oli lääkkeitä mukana, ja yritin toimia lääkintä­miehenä sen, mitä pystyin, Hintsa muun muassa kertoi.

Vuorikiipeilijä ja vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa, 32, joutui hurjan tilanteen keskelle oltuaan valloittamassa maailman 12. korkeimman vuoren Broak Peakin huippua sunnuntaina.

Hintsan kiipeilypari Don Bowie oli sairastunut vatsatautiin ja joutunut palaamaan leiriin, joten Hintsa oli jatkanut matkaa pakistanilaisryhmän kanssa.

- Bowie oksenteli ja voi pahoin. Odotimme useamman tunnin, mutta hänen olonsa heikkeni. Päätimme, että viemme hänet alas ja tulemme seuraavana päivänä takaisin korkeuksiin, Hintsa kertoi Instagram-sivullaan.

Vaikeat olosuhteet kuitenkin pysäyttivät lopulta koko ryhmän ja he joutuivat palaamaan alempaan leiriin. Tällöin Bowie ilmoitti ryhmälle radiopuhelimella, että eräs ryhmän jäsenistä tarvitsee apua, sillä muuten hän kuolisi.

- En ollut nukkunut vuorokauteen, kun ei ollut uni tullut kunnolla edellisenä yönä. Lisäksi oli iso nestehukka ja nälkä. Tiesin, etten ehkä ole siinä kunnossa paras auttaja. Yritin kysellä mukaan ihmisiä, jotka esittivät nukkuvansa teltoissa. He ihmettelivät, miksi toiset kantajat eivät lähde auttamaan, Hintsa kertoi Helsingin Sanomissa.

Hintsa ja viisi muuta lähtivät pelastamaan kantajaa.

- Hän ei pysynyt tolpillaan. Talutettiin 20 metriä kerralla, sitten istuttiin. Minulla oli lääkkeitä mukana, ja yritin toimia lääkintä­miehenä sen, mitä pystyin, Hintsa jatkoi.

Vuoristotautiin sairastunut kantaja saatiin vietyä kakkosleiriin, jossa hänen olonsa kohentui. Hintsalta huipun valloitus jäi kokematta.

- Oli kuitenkin ehdottomasti oikea ratkaisu. En pystyisi elämään itseni kanssa, jos huipulle pääsy olisi tärkeämpää kuin toisen henki, Hintsa pohti HS:lle.

Näet Hintsan julkaisun alta tai tästä.

Lue myös: Missikaunotar Lotta Hintsa esittelee ammattiaan videolla - kiipeilyreissulla sattui ja tapahtui

Lue myös: Lotta Hintsa nautti Suomen luonnosta - julkaisi päätä huimaavia kuvia

Lähde ja koko haastattelu: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat