Kuva: AOP

Paul McCartneyn suosikki Beatles-kappaleista yllättää - "Jotkut eivät ole sitä edes löytäneet"

19.07.2021 17:45 - Roy Kokkonen

John Lennon kuvaili biisiä "komediakappaleeksi".

The Beatlesilla on lukuisia hittikappaleita, joiden joukosta monen voi olla vaikea yrittää valita suosikkiaan. Paul McCartneylta on useampaan otteeseen tiedusteltu hänen lempikappalettaan yhtyeen tuotannosta.

McCartneyn vastaukset ovat vaihdelleet haastattelusta toiseen, Hän on nimennyt muun muassa kappaleen Here, There and Everywhere suosikikseen. Lisäksi hän on sanonut, että Yesterday olisi ykkönen, jos siitä ei olisi tullut niin suosittu.

Kuitenkin vuonna 1988 hän antoi vastauksen, joka on jäänyt monen fanin mieleen. 

Tuolloin hän kertoi oman suosikkinsa olevan Let It Be -singlen B-puolella julkaistun kappaleen.

– Ihmiset alkavat vasta nyt löytämään sinkkujen B-puolia. He ovat löytäneet biisejä, kuten You Know My Name - joka on luultavasti minun suosikkini Beatles-kappaleista. Ihan vain sen takia, että se on niin hullu, McCartney kertoi vuonna 1988.

Laulaja John Lennon kuvaili You Know My Name (Look Up the Number) -biisiä aikanaan "komediakappaleeksi". Se koostuu useista äänityksistä, joita bändi teki vuosina 1967-1969. Kyseiset eri musiikkityylejä edustavat äänitykset kursittiin yhteen neliminuuttiseksi kappaleeksi.

– Teimme sen kahden tai kolmen vuoden aikana. Aloitimme ja soitimme 20 minuuttia, kokeilimme uudestaan ja se ei toiminut. Kokeilimme uudestaan ja meillä oli loputtommia, hullun hauskoja sessioita, McCartney kertoo.

– Lopulta kaikki saatiin kasaan. Oli huvittavaa laittaa se pakettiin. Siinä ei ole upeaa melodiaa tai sellaista, se on vain uniikki. Jotkut eivät ole sitä edes löytäneet.

Lue myös: Mick Jagger piikittelee Beatlesia: "Toinen bändi soittaa stadioneille edelleen ja toista ei ole"

Lähde: Far Out

Kilpailut

Uusimmat