Kuva: AOP

Mick Jagger piikittelee Beatlesia: "Toinen bändi soittaa stadioneille edelleen ja toista ei ole"

28.04.2020 16:15 - Roy Kokkonen

Ikuisuuskysymys Beatlesin ja Rolling Stonesin paremmuudesta nousi jälleen tapetille.

Musiikkimaailman ikuisuuskysymys on yhä pinnalla: Kumpi on parempi, The Beatles vai The Rolling Stones. Debattia aiheesta on käyty vuosikymmenten ajan, ja nyt Paul McCartney, 77, sekä Mick Jagger, 76, ovat heittäneet lisää vettä myllyyn.

Beatlesin basisti Paul McCartney sohaisi ampiaispesään Howard Sternin haastattelussa.

- Rakastan Rollareita, mutta Beatles oli parempi. Heidän juttunsa juuret ovat bluesissa, kun taas meillä oli paljon enemmän vaikutteita. Keith Richards sanoi kerran minulle "Olet onnekas mies. Teillä oli neljä laulajaa bändissänne, meillä yksi.", McCartney sanoi.

Rolling Stonesin laulaja Mick Jagger vastasi väitteisiin Zane Lowen haastattelussa perjantaina.

- Isoin ero on se, että Rolling Stones on iso konserttibändi, kun taas Beatles ei koskaan edes tehnyt stadionkiertuetta. Heidän bändinsä hajosi ennen kuin kiertuebisnes kunnolla alkoi. He esiintyivät kerran Shea-stadionilla vuonna 1965, mutta Stones jatkaa edelleen, Jagger sivalsi.

Beatles lopetti kiertämisen varsin aikaisessa vaiheessa uraansa. Syynä pidetään fanien hallitsematonta käytöstä. Yhtye nousi suosioon vuoden 1963 hitillä Please Please Me, mutta lopetti jo vuonna 1970. Bändin laulaja John Lennon murhattiin vuonna 1981, ja kitaristi George Harrison kuoli syöpään vuonna 2001.

Rolling Stones puolestaan on tullut tunnetuksi aktiivisena ja energisenä esiintyjänä, joka on kerännyt maailman suurimpia keikkapaikkoja ja stadioineita täyteen vuosikymmenten ajan. Yhtye on ollut aktiivinen perustamisvuodestaan 1962 lähtien.

- Toinen bändeistä soittaa uskomattoman onnekkaasti stadioineilla edelleen, ja toista bändiä ei enää ole olemassa, Jagger sanoi.

Jaggerin piikki tulee varsin ajankohtaiseen saumaan, sillä Rolling Stones julkaisi vastikään uuden kappaleen Living In A Ghost Town. Koronavirusteemalla ratsastava kappale on noussut iTunesin listaykköseksi. Bändin ensimmäinen listoilla kärkeen noussut kappale julkaistiin yli 40 vuotta sitten.

Kuuntele Living In A Ghost Town alta tai täältä:

Lue myös: The Rolling Stones julkaisi uuden singlen - sanoitukset sopivat vahvasti koronakevääseen

Lue myös: The Rolling Stones -legenda ei ollut tyytyväinen kollegansa selväpäisyyteen - haukkui luovuttajaksi

Lähde: IndieWire

Kilpailut

Uusimmat