Kuva: Minttu Tikkanen

Matti Leinosta tuli näyttelijä ilman koulutusta - "En halua kannustaa siihen, aika poikkeuksellinen polku"

07.08.2021 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Leino tunnetaan muun muassa roolistaan Rantabaarissa.

Näyttelijä Matti Leino, 33, tunnetaan mahdollisesti parhaiteen roolistaan Rantabaari -draamasarjassa. Monien kollegoidensa tavoin hän ei kuitenkaan ole päätynyt ammattiinsa koulun penkin kautta. Leino kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ei yksinkertaisesti oikein ehtinyt hakea korkeakouluun. Valinta ei kuitenkaan ollut suunniteltu.

- Aikoinaan oli tarkoituksena, mutta sillä hetkellä oli aina niin upea työmahdollisuus, että ajattelin aina, että sitten seuraavalla kerralla. En koskaan päättänyt, että polku menisi näin ja en hakisi, Leino muistelee.

Leino tietää, kuinka vaikeaa opiskelemaan on päästä, mutta silti toteaa, että ei varsinaisesti kannusta seuraamaan hänen esimerkkiään.

- Tietyllä tapaa en halua kannustaa siihen ketään, koska tiedän, että se on aika poikkeuksellinen polku. Onko se helpompi vai vaikeampi, sitä en ehkä osaa sitten sanoa, Leino pohtii.

Hän toteaa, että alalle pääsyä tuskin helpottaa, että päättää olla hakematta opiskelemaan, mutta jos yrityksestä huolimatta korkeakouluun ei pääse, ei se ole vielä este alalla työllistymiselle. Eikä koulutus myöskään ole tae siitä. 

- Monet alalla olevat ystäväni ovat koulun käyneitä ja silti työttöminä vaikka kuinka paljon, Leino kertoo.

Leino itse iloitsee, että työmahdollisuuksia on onneksi tarjoutunut. Tänä kesänä tuli 18 vuotta hänen ensimmäisestä tv-roolistaan sarjassa Laura kesäleirillä. Siitä lähtien Leino kertoo saaneensa tehdä monipuolisesti televisiota, elokuvia sekä teatteria. Hän uskoo, että juuri työkeikkojen monipuolisuus sekä konkarikollegoiden vierestä seuraaminen ovat opettaneet hänelle paljon.

Tänä syksynä Leino nähdään 13. syyskuuta C Moressa alkavassa Maria Kallio -rikossarjassa, jossa hän näyttelee rikospaikkatutkijaa. Leinon lapsuuden haaveammatti oli poliisi ja hän kertookin olleensa valtavan innoissaan päästessään kurkistamaan ammattiin tätä kautta. Leino kuvailee tunnelman kuvauksissa olevan poliisiauton valojen välkkyessä hyvin todentuntuinen.

- Hauskaa on se, että ensimmäinen haaveammattini oli poliisi, joka jossain kohti vaihtui lääkäriksi ja nyt olen päässyt näyttelemään sekä poliisia että lääkäriä, Leino nauraa.

Lue myös: Rantabaari-tähti muistaa ohikulkijoiden paheksuvat katseet kuvauksista: "Sain jonkinlaista nautintoa"

Lue myös: Elena Leeve samaistuu roolihahmoonsa Maria Kallioon - uutuussarjan murhat tulivat näyttelijän uniinkin

Uusimmat