Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Yksi 2010-luvun parhaista elokuvista - voitti kuusi Oscaria

12.08.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Mad Max - Fury Road -elokuvaa on kutsuttu jopa yhdeksi kaikkien aikojen parhaista toimintaleffoista.

Mad Max - Fury Road on toimintaelokuva vuodelta 2015. Maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva elokuva kertoo kahdesta kapinallisesta, Max Rockatanskysta (Tom Hardy) ja Imperator Furiosasta (Charlize Theron), jotka taistelevat hirmuhallitsija Immortan Joen (Hugh Keays-Byrne) valtaa vastaan.

Mad Max - Fury Road -elokuvan on ohjannut George Miller, jonka ohjaustöitä ovat myös kaksi aikaisempaa Mad Max -sarjan elokuvaa. Mad Max - Fury Road sai runsaasti ylistystä kriitikoilta, ja sitä on jopa kutsuttu yhdeksi kaikkien aikojen parhaista toimintaelokuvista. Monet elokuvakriitikot nostivat leffan yhdeksi 2010-luvun parhaista. Mad Max - Fury Road esiintyi muun muassa The A. V. Clubin, Varietyn, The Hollywood Reporterin ja Los Angeles Timesin tällaisilla listoilla.

Elokuva palkittiin kuudella Oscar-palkinnolla. Se nappasi pystit parhaasta pukusuunnittelusta, lavastuksesta, meikistä ja hiuksista, leikkauksesta, äänieditoinnista ja äänityksestä.

Elokuva ei kuitenkaan ollut samanlainen jättimenestys lippuluukuilla. Esimerkiksi Forbes arvioi, että sen noin 319 miljoonan euron lipputulot menevät kategoriaan ”hyvä, mutta ei loistava”.

Mad Max - Fury Road
Sub
klo 22.15

Lue myös: Supertähdet eivät voineet sietää toisiaan - sijaisnäyttelijä kertoo, kuinka menestysleffa kuvattiin

Lue myös: Charlize Theron korvataan nuoremmalla näyttelijällä Mad Maxin spinoff-leffassa - "Vähän surullista"

Lähteet: Forbes, Wikipedia 

Kilpailut

Uusimmat