Kuva: AOP

Tänään tv-ensi-illassa Harry Potter -velhomaailmaan sijoittuva elokuva - ajautui homouskohun keskelle

14.08.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvassa ei suoraan viitata Dumbledore-hahmon homouteen, mikä suututti monet fanit.

Tänään Suomen-tv-ensi-illassa nähdään Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuva. Vuonna 2018 ilmestynyt fantasiaelokuva on jatko-osa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvalle. Elokuvasarja sijoittuu samaan velhomaailmaan kuin Harry Potter -kirjat ja -elokuvat, mutta Ihmeotuksissa eletään aikaa ennen Harry Potteria.

Velhomaailman kirjoissaan luonut J. K. Rowling, 56, toimii Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvassa käsikirjoittajana ja tuottajana. Elokuvassa pimeyden velho Grindelwald (Johnny Depp) kokoaa liittolaisia hamutessaan valtaa velhoille ei-taikovilta. Albus Dumbledore (Jude Law) pyrkii estämään Grindelwaldin suunnitelmat ja ottaa avukseen Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne). Samalla velhomaailma jakautuu yhä vakavammin kahtia.

Elokuvaan liittyi useampia kohuja jo ennen sen julkaisua. Yksi niistä kohdistui Dumbledoren ja Grindelwaldin suhteeseen. J. K. Rowling oli paljastanut viimeisen Harry Potter -kirjan julkaisun jälkeen, että Tylypahkan rehtorina kirjasarjassa nähty Dumbledore oli homoseksuaali. Myöhemmin Rowling vahvisti, että Dumbledorella oli nuoruudessaan romanttinen suhde Grindelwaldiin. Monet velhomaailman fanit toivoivat, että tähän suhteeseen viitattaisiin suoraan Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvassa, jossa molemmat hahmot ovat keskeisissä rooleissa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kaksikon ”intensiiviseen suhteeseen” ainoastaan viitattiin paikka paikoin. Tämä oli pettymys monille, ja Rowlingia kritisoitiin tästä esimerkiksi Twitterissä.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset
Sub
klo 21.00

Lue myös: Huhut osoittautuivat oikeiksi - Johnny Deppin seuraaja Ihmeotukset-elokuvissa julki

Lue myös: Johnny Depp saa täyden palkan potkuista huolimatta - "Yleinen käytäntö"

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat