Kuva: Senja Rapila

Nelli Matula pitää parisuhteensa poissa julkisuudesta - ei uskaltanut mennä edes yhtä aikaa kauppaan

23.08.2021 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muusikko Nelli Matula kertoo, että alussa suhtautui julkisuuteen paljon neuroottisemmin.

Muusikko Nelli Matula, 25, vieraili Esko Eerikäisen juontamassa Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa kertomassa muun muassa siitä, miten suurta ahdistusta julkisuus hänelle uran alkuvaiheessa aiheutti.

Matula on ollut yksityisyydestään alusta asti hyvin tarkka. Hän kokee jakavansa jo työssään niin paljon yksityisminästään, että on oltava joitain asioita, jotka ovat vain hänen. Esimerkiksi parisuhteistaan Matula ei ole kertonut eikä aio kertoa julkisuudessa. 

- Alkuaikoina suhtauduin siihen vaalimiseen tosi paljon neuroottisemmin, että pitää mennä eri aikoihin kauppaan ja se on tosi elämää kuormittavaa, Matula kuvailee alkuvaiheessa kokemaansa ahdistusta.

Samassa haastattelussa Matula kertoi, ettei enää välitä, jos joku pahoittaa mielensä hänen tekemästään musiikista. Matula kertoo, että päättää itse siitä, minkälaisia kappaleita ja videoita tekee - eivät levy-yhtiön sedät, niin kuin moni tuntuu yhä luulevan.

- Tässä ei ole sitä narratiivia, että levy-yhtiön sedät sanoivat, että "älä laita tuohon musavideoon pöksyjä päälle, niin saadaan paljon trafiikkia videolle." Nukun yöni niin rauhassa, koska tiedän, että käsikirjoitan itse videoni ja kirjoitan biisini, Matula kuvailee.

Matula sanoo, että vihainen palaute ei mene ihon alle, koska muusikko on itse varma siitä, mitä tekee.

- Ne vihakommentit tuntuvat ikäviltä, jotka osuvat pehmeään kohtaan, josta olet itsekin epävarma, Matula kertoo.

Matula on saavuttanut musiikilleen laajan kuuntelijakunnan jo lyhyessä ajassa, mutta tähtää tietoisesti aina korkeammalle. Aloittaessaan uransa hänen päämäärätietoisuutensa herätti jopa huvitusta.

- Kun tulin alalle, olin lähettänyt levy-yhtiöön demojeni lisäksi cv:n ja hakemuskirjeen, jossa kerroin strategioistani, mihin markkinarakoon suuntaan ja viisivuotissuunnitelmani, Matula nauraa.

Alalla vietettyjen vuosien myötä on mukaan tarttunut myös realismia.

- Siinä mielessä on tullut realismia, että ei sinne Hartsulle ehkä ihan viidessä vuodessa mennä. Mennään ehkä vuosi kerrallaan ja keskitytään siihen, mikä on se seuraava askel, Matula sanoo.

Silti Matula kiittelee itseään siitä, että on uskaltanut unelmoida isosti.

- On tosi tärkeää, että on korkeita ja isoja tavoitteita. Uskon, että jos tähtäät tosi korkealle, niin vaikka se heitto jäisikin vähän matalammaksi, niin silti todennäköisesti pääset korkeammalle kuin, jos olisit tähdännyt johonkin lähellä olevaan tavoitteeseen, Matula pohtii.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan täältä

Lue myös: Nelli Matulan koiranpentu teki studiodebyyttinsä - suloiset ilmeet hurmasivat Abreun

Lue myös: Nelli Matula paljasti unelmansa kesäisessä Instagram-kuvassa: "Vielä joku päivä..."

Uusimmat