Kuva: Kuvakaappaus trailerista/Youtube

Joel Coen teki elokuvan ilman veljeään: päivitetyssä klassikossa mukana Denzel Washington, traileri

22.09.2021 21:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Joel Coenin näkemystä Shakespearen Macbeth-näytelmästä tähdittävät Oscar-voittajat Frances McDormand ja Denzel Washington.

Oscar-palkittu Joel Coen, 66, on tehnyt ensimmäisen elokuvan ilman veljeään Ethania, 63. Yhdessä veljekset tunnetaan menestyselokuvistaan kuten Menetetty Maa, Fargo, Kova kuin kivi ja Big Lebowski

Nyt veljeksistä vanhempi kokeilee siipiään yksin käsikirjoittamallaan ja ohjaamallaan versiolla William Shakespearen näytelmästä Macbeth

Apple TV+:n tuottaman The Tragedy of Macbethin pääosissa nähdään Denzel Washington Macbethina ja Frances McDormand Lady Macbethina. McDormand on kolminkertainen Oscar-voittaja ja Coenin veljesten vakionäyttelijöitä. Washington on niin ikään Oscar-palkittu näyttelijä, hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Glory, Training Day ja American Gangster.

Elokuva saa maailmanensi-iltansa 24. syyskuuta New Yorkin elokuvajuhlilla. Elokuvateattereihin se saapuu Yhdysvalloissa joulupäivänä ja Apple TV+-suoratoistopalveluun 14. tammikuuta.

Mustavalkoelokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen traileri. Tunnelmaltaan uhkaavassa maistiaisessa nähdään Macbeth kohtaamassa kolme noitaa. Taustalla kuuluu yksi näytelmän kuuluisimmista virkkeistä: "Mun kihelmöipi peukalon': Jotakin pahaa tuloss' on." (Suom. Paavo Cajander)

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Mies teki vaimonsa ruumiista haketta - brutaali murha innoitti Coenin veljesten läpimurtoelokuvan

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat