Kuva: AOP

Cats-elokuva oli Andrew Lloyd Webberin mielestä niin surkea, että hän meni ja osti koiran

07.10.2021 20:15 - Iiro Myllymäki

Musikaalin säveltäneen Lloyd Webberin mielestä elokuva meni "kaikin tavoin pieleen".

Musikaalisäveltäjä Andrew Lloyd Webberin, 73, kynästä on lähtenyt muun muassa menestysmusikaali Cats. Musikaali tuotiin valkokankaalle loppuvuodesta 2019, ja se sai suorastaan tyrmistyttävän huonon vastaanoton. Leffa asetettiin naurunalaiseksi jo ensimmäisen trailerin perusteella, eivätkä kriitikot ja katsojat olleet suopeita elokuvan tultua ensi-iltaankaan.

Andrew Lloyd Webber kertoo Variety-lehden haastattelussa, että Cats-elokuva meni ”kaikin tavoin pieleen”. Elokuvalla oli hieman yllättävä seuraus miehen henkilökohtaisessa elämässä.

- Elokuvassa ei ollut ymmärrystä, miksi musiikki oli toiminut alun alkaen. Näin sen ja ajattelin vain, että ei hyvä jumala, ei. Se oli ensimmäinen kerta yli 70-vuotisen elämäni aikana, kun menin ja hankin koiran. Yksi hyvä asia siitä siis seurasi, ja se on pieni havannankoirani, Lloyd Webber sanoo.

Cats-elokuvan kissahahmojen ulkonäköä on pilkattu armottomasti. (kuva: AOP)

Koira on pitänyt säveltäjälegendalle tiiviisti seuraa koko korona-ajan. Mies on keksinyt, miten pystyy ottamaan koiran mukaansa lentäessään seuraavan kerran New Yorkiin.

- Kirjoitin lentoyhtiölle, että tarvitsen sen mukaani koko ajan, koska olen tunteellisesti haavoittunut ja minulla pitää olla terapiakoira. Lentoyhtiöstä pyydettiin minua todentamaan, että todella tarvitsen koiraa. Sanoin, että ”katsokaa, mitä Hollywood teki Cats-musikaalilleni”. Sitten sain hyväksytyksen ja minulle kirjoitettiin, että ”lääkärin lausuntoa ei tarvita”, Lloyd Webber kertoo.

Lloyd Webber on aiemminkin kritisoinut elokuvaa. Hänen mielestään ohjaaja Tom Hooper teki virheen siinä, ettei hän ottanut työryhmään mukaan ketään, joka oli ollut tekemässä alkuperäistä Cats-musikaalia.

- Koko homma oli aivan naurettava, Lloyd Webber totesi viime vuonna Sunday Timesille.

Andrew Lloyd Webber on Cats-musikaalin lisäksi säveltänyt muun muassa musikaalit Evita, Jesus Christ Superstar ja Oopperan kummitus.

Lue myös: Cats-elokuva floppasi ja pahasti - näyttelijä odotti leffalta jotain ihan muuta

Lue myös: Miksi Cats-leffa päätyi näyttämään niin karmivalta? Efektien parissa työskennellyt lähde paljastaa

Lähteet: Variety, Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat