Kuva: AOP

Uutuuskirja: Aivoinfarkti oli Tarja Turuselle valtava sokki - "Kasvojeni vasen puoli roikkui"

27.10.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Laulun virta veressäni -kirjassa Tarja Turunen käy läpi koko elämänsä. Laulaja muun muassa paljastaa, että sai vuonna 2018 aivoinfarktin.

Laulaja Tarja Turunen, 44, julkaisee perjantaina 29. lokakuuta elämäkertakirjan Laulun virta veressäni, jossa laulaja jakaa ennennäkemättömiä kuvia sekä kertoo avoimesti elämästään.

Kirjassa Turunen muun muassa paljastaa, että on saanut aivoinfarktin syyskuussa 2018 ja hänen aviomiehensä, argentiinalainen Marcelo Cabuli, tajusi heti, että nyt tilanne on vakava.

"Syyskuun 27.:nnen päivän aamu oli alkanut kuin mikä tahansa muukin päivä. Nousin sängystä ja menin tavalliseen tapaan hakemaan tyttärelleni kupillista maitoa, mutta jokin oli vialla: en saanut kupista otetta ja se pirstaloitui lattialle. Marcelo kutsui minua, mutta en kyennyt vastaamaan. Olin menettänyt puhekykyni, kasvojeni vasen puoli roikkui kuin se olisi sulanut ja vasen puoli vartalostani oli täysin tunnoton. Luojan kiitos mieheni tajusi mitä oli tapahtumassa ja kiidätti minut sairaalaan. Lääkärit löysivät tukoksen aivoistani ja antoivat minulle verenohennuslääkettä sen hajottaakseen. Selvisin erittäin onnekkaasti ja pian puheeni ja liikkumiseni palasivat normaaleiksi, mutta tarvittiin vielä enemmän kokeita ja tutkimuksia, jotta syy saataisiin selvitettyä."

Kolme päivää myöhemmin Turunen lähti sairaalasta, jotta pääsisi seuraavalle keikalle. Lääkärit yrittivät estää laulajaa, mutta Turunen ei halunnut peruuttaa kiertuetta, joka kattoi 22 konserttia ympäri Eurooppaa.

"Sanoin heille, että kiertueen peruuttamisen aiheuttama stressi koituisi kuolemakseni, mikä oli täysin totta. Seison ”Die alive” -tatuointini takana: Jos minun tulisi kuolla, se tapahtuisi kun olisin vielä hyvinkin elossa!"

Toipuminen aivoinfarktista vei noin vuoden ja se oli laulajalle valtava sokki.

"Aivoinfarkti oli valtava shokki, sillä olin hyvässä kunnossa ja terve. Kyselin itseltäni, miten se saattoi tapahtua minulle. En vain pystynyt hyväksymään sitä, eikä kukaan lääkäreistä kyennyt antamaan minulle vastauksia. Onnekkaasti infarkti oli vain varoitus, sillä siitä ei seurannut pysyvää vahinkoa. Se sai minut kuitenkin ymmärtämään, kuinka lähellä kävin ääneni ja laulukykyni menettämistä. Vei noin vuoden, että aloin tuntea oloni jälleen varmaksi."

Tarja Turunen on julkaissut urallaan kuusi sooloalbumia, joista viimeisin on vuonna 2019 julkaistu In The Raw. Turunen nousi maailmanmaineeseen Nightwish-yhtyeestä, josta hänet erotettiin vuonna 2005.

Tarja Turunen - Laulun virta veressäni julkaistaan 29. lokakuuta Bazar Kustannus -kustantamon kautta.

Lue myös: Tuomas Holopainen sai Tarja Turuselta viestin surun keskellä - "Olin siitä todella liikuttunut"

Lue myös: Tarja Turunen julkaisee kirjan - luvassa tarinoita uralta ja valtava määrä valokuvia

Kilpailut

Uusimmat