Kuva: AOP

Eternals-leffassa nähdään Marvel-elokuvien ensimmäinen homosupersankari - Kit Harington ylistää

09.11.2021 12:45 - Iiro Myllymäki

Phastos-hahmo on saanut kiitosta muun muassa niin ikään elokuvassa nähtävältä Kit Haringtonilta.

Voit kuunnella uutisen alta tai Podplaysta.

Eternals-elokuvassa nähdään Marvel-elokuvien ensimmäinen seksuaalivähemmistöä edustava supersankarihahmo Phastos, jota näyttelee Brian Tyree Henry. Monet HLBT-ihmisiä edustavat katsojat ovat ilahtuneet, että elokuvassa nähdään kyseisen hahmon ja hänen aviomiehensä välinen suudelma, ja valkokankaalla nähdään myös parin yhteinen poika.

Phastos on osa Eternals-nimistä supersankariryhmää, joka on suojellut Maata jo aikojen alusta. Buzzfeed kirjoittaa, että aiemmista Marvel-elokuvista on jätetty pois kohtauksia, joista hahmojen seksuaalivähemmistöidentiteetti olisi käynyt ilmi.

(kuva: AOP)

Kahden miehen välinen suudelma elokuvassa on nostattanut monenlaisia reaktioita. Hollywood Reporterin mukaan elokuva on kielletty Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa ja Qatarissa homorepresentaation vuoksi. Kyseiset maat vaativat, että elokuvaa editoitaisiin uudelleen, mutta Disney ei suostunut vaatimuksiin.

Päätös näyttää supersankarihahmon homoseksuaalisuus avoimesti valkokankaalla on saanut paljon kehuja. Elokuvassa näyttelevä Kit Harington on jopa sanonut, että Marvelin päätös tukea näkyvästi HLBT-yhteisöä vaikutti siihen, että hän halusi ottaa roolin vastaan.

- Olen niin ylpeä ja iloinen tästä. Olen sanonut aiemminkin, etten tiedä, miksi supersankarielokuvissa ei ole HLBTQ+-representaatiota. Tässä elokuvassa sitä on, ja se on todella tärkeää, Harington sanoo Buzzfeedin mukaan.

Kit Harington (kuva: All Over Press)

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustusta mediassa tarkasteleva GLAAD-järjestö on kiittänyt Marvelia homohahmon mukaan ottamisesta.

Pariskunnan suhde on tärkeä osa Phastosin tarinaa ja se auttaa katsojia löytämään hahmon elämästä samastumispintaa. Pari jopa pääsee jakamaan hetken, jota vieläkin niin harvoin nähdään queer-parien välillä valtavirran elokuvissa, eli suudelman”, GLAAD-järjestön edustaja kirjoittaa Varietyn kolumnissa.

Lue myös: Eternals-leffassa on Marvel-elokuvien ensimmäinen seksikohtaus - ohjaaja perustelee

Lue myös: Salma Hayekin ja Marvel-ohjaajan välille syttyi valtava riita - "Monet luulivat, että saan potkut"

Lähteet: Buzzfeed, Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat