Kuva: Dante Mutashar

Juice Leskisen unohdetuista teoksista elokuva - mukana kova tähtikaarti

23.11.2021 11:15 - Roy Kokkonen

Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -lastenkirjat saapuvat valkokankaalle vuonna 2023.

Taiteilija Juice Leskisen 1990-luvulla kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian pohjalta tehdään elokuva. Parhaiten muusikkona ja runoilijana tunnetun Leskisen kirjasarja on jäänyt ajan saatossa unohduksiin ja vanhat painokset niistä ovat antikvariaattien aarteita.

Uuden lastenelokuvan ohjaa Jussi-palkittu Teemu Nikki. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia ja Mister8-tv-sarja. Elokuvan on käsikirjoittanut Nikin kanssa Ilja Rautsi. Konseptista vastaavat ohjaaja yhdessä Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin kanssa.

- Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille, Nikki kertoo tiedotteessa.

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt Hugo Komaro, 10, ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Urho Kuokkanen, 9.

Muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, (Tom of Finland, Leijat Helsingin yllä) Kati Outinen, (Mies vailla menneisyyttä) Sampo Sarkola, (Kohtaamisia) Petteri Pennilä, (M/S Romantic) Elina Knihtilä, (Putoavia enkeleitä, Hyvä poika) Marja Packalén (Tahdon asia, Maata meren alla) ja Matti Onnismaa (Armomurhaaja).

Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

Lue myös: Kuuntelijat äänestivat Juice Leskisen parhaat laulut - katso lista

Kilpailut

Uusimmat