Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Vähiten tuottanut parhaan elokuvan Oscarilla palkittu elokuva - kaksintaistelu Avatarin kanssa

12.12.2021 07:15 - Roy Kokkonen

Vuoden 2010 Oscareissa olivat vastakkain The Hurt Locker ja Avatar.

Vuoden 2010 Oscar-gaala oli dramaattinen. Vastakkain olivat Kathryn Bigelow'n sotadraama The Hurt Locker ja James Cameronin odotettu suurelokuva Avatar. Kumpikin oli ehdolla yhteensä yhdeksässä kategoriassa.

The Hurt Locker noin 13 miljoonan euron budjetillaan oli pieni tuotanto verrattuna Avatariin, jonka tekeminen kustansi huimat 210 miljoonaa. Kaksintaistelusta teki vielä mielenkiintoisemman se, että Bigelow ja Cameron ovat entisiä puolisoita. 

The Hurt Locker voitti lopulta parhaan elokuvan Oscar-palkinnon ja palkittiin lisäksi viidessä muussa kategoriassa. Avatarkin menestyi Oscareissa, mutta odotuksia heikommin. Se palkittiin parhaasta lavastuksesta, kuvauksesta ja erikoistehosteista.

Tänään tv:ssä nähtävä elokuva seuraa Yhdysvaltain armeijan raivaajasotilaita, joiden tehtäviin kuuluu erilaisten räjähteiden ja tienvarsipommien purkaminen. Pääosassa nähdään Jeremy Renner.

Elokuva sai kriitikoilta hyvät arviot, mutta varsinainen kassamagneetti se ei ollut.

Yhdysvaltain lippuluukuilla se tuotti vähiten kaikista parhaan elokuvan Oscarin voittaneista elokuvista. Kaiken kaikkiaan se keräsi kasaan noin 44 miljoonaa euroa. Oscar-kisassa kakkoseksi jäänyt Avatar puolestaan ohitti sen lippumyynnissä korkealta ja kovaa 2,5 miljardin euron lipputuloilla. 

The Hurt Locker
21:00
Sub

Lue myös: Matt Damon kieltäytyi Avatar-elokuvasta, menetti yli 234 miljoonan tulot - "Pääsin historiankirjoihin"

Lähde: IMDb

Kilpailut

Uusimmat