Kuva: All Over Press

Matt Damon kieltäytyi Avatar-elokuvasta, menetti yli 234 miljoonan tulot - "Pääsin historiankirjoihin"

15.07.2021 08:15 - Senja Rapila

Avatar on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista.

Näyttelijä Matt Damon, 50, on kertonut tuoreessa haastattelussa kieltäytyneensä nuorempana jättimäisestä elokuvadiilistä. Kyseessä oli niinkin "pieni" tuotanto kuin Avatar.

- Minulle tarjottiin roolia pienessä elokuvassa nimeltä Avatar. Pääsin historiankirjoihin. Et tule tapaamaan koskaan toista näyttelijää, joka olisi kieltäytynyt suuremmasta rahasummasta, Damon toteaa haastattelussa. 

Elokuvan ohjaaja James Cameron yritti parhaansa mukaan saada Damonia suostuteltua elokuvan päärooliin. Hän lupasi Damonille palkkioksi hurjat 10 prosenttia koko elokuvan tuloista. Damon kieltäytyi silti. Hän ei kuitenkaan tajunnut, että sillä hetkellä hän kieltäytyi yli 234 miljoonan euron palkkatuloista. Rooli annettiin lopulta australialaisnäyttelijä Sam Worthingtonille, 44.

Avatarista tuli välittömästi hitti julkaisuvuonnaan 2009. Se oli maailman tuottoisin elokuva vuoteen 2019 asti. Elokuva tahkoi hurjat yli 1,2 miljardin lipputulot. Avatar on vieläkin maailman kallein elokuva, sillä sen tekobudjetti oli yli 203 miljoonaa euroa.

James Cameron ja Sam Worthington. (kuva: All Over Press)

Avatar on saamassa pian jatkoa pitkän odotuksen jälkeen. Ilmiömäisen ensimmäisen osan jälkeen Cameron allekirjoitti 20th Century Foxin kanssa sopimuksen Avatarin neljästä jatko-osasta.

Avatar 2:n ja Avatar 3:n kuvaukset alkoivat jo vuonna 2017. Elokuvat saavat ensi-iltansa odotetusti vuosina 2022 ja 2024. Loput kaksi jatko-osaa kuvataan myöhemmin ja niiden suunnitellut julkaisuvuodet ovat 2026 ja 2028.

(kuva: All Over Press)

Voit katsoa vuonna 2009 julkaistun Avatar-elokuvan trailerin alapuolelta.

Lue myös: Ben Affleckin kanssa yhteistä elämää rakentava Jennifer Lopez: "En ole koskaan voinut paremmin"

Lue myös: Lähipiiri paljastaa: Ben Affleck suunnittelee kosivansa Jennifer Lopezia

Lähde: The Sun, The Forbes

Kilpailut

Uusimmat