Kuva: Pietari Purovaara

Behm nosti esiin epäkohdan Emma Gaala -ehdokkuuksista: "Olen todella pettynyt ja surullinen"

16.12.2021 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Behmin ja monien muiden suosikkimuusikoiden mukaan tilanne on epäreilu.

Muusikko Behm, 27, on ottanut Instagram-tilillään kantaa juuri julkaistuihin Emma Gaala -ehdokkuuksiin. Ensimmäiseksi muusikko onnittelee kaikkia ehdokkuuksille päässeitä, mutta nostaa sitten esiin yhden ammattiryhmän, joka on unohdettu tänäkin vuonna.

"Olen vain todella pettynyt ja surullinen siihen, ettei tänäkään vuonna löydetty biisintekijöille omaa kategoriaa", Behm kirjoittaa.

Hän jatkaa, ettei tarkoita niitä artisteja, jotka tekevät kappaleensa itse, vaan niitä ihmisiä, jotka ammatikseen vain säveltävät tai sanoittavat. Behmin mielestä juuri kyseinen ryhmä ansaitsisi osakseen paljon enemmän arvostusta.

"Säveltäjät ja sanoittajat ovat koko alan selkäranka ja suoraan sanottuna moni artisti tai tuottaja olisi ilman tätä ammattiryhmää ns. heikommilla jäillä, (jopa työtön)", Behm muistuttaa.

Behm myös kertoo, että kappaleiden tekijät ovat jo valmiiksi huonossa asemassa esimerkiksi palkkauksensa suhteen. Biisintekijä ei saa lähtökohtaisesti mitään, jos kappaleesta ei tule radio -tai Spotify-hittiä. 

"Mielestäni vähintä, mitä voidaan tehdä, on nostaa näitä henkilöitä vuosittain muiden alan ammattilaisten rinnalle. En ihan oikeasti ymmärrä, että mikä se syy on jättää nämä ammattilaiset huomioimatta", muusikko jatkaa.

Behm on jopa itse tarjoutunut maksamaan tämän uuden Emma-palkinnon, mutta tarjoukseen ei ole tartuttu.

"Olen itse tarjoutunut maksamaan Emman vuosittain, että ei se nyt voi oikein budjetistakaan olla kiinni. En nyt ala boikotoimaan Emma Gaalaa, vaan halusin vain sanoa tämän ääneen, koska tämä tuntuu epäreilulta", Behm summaa.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Tukensa riensivät kommenteissa näyttämään myös  monet muut huippumuusikot kuten Chisu, 39, Anna Puu, 39, Mariska, 42, sekä Vesala, 40, joka nostaa esiin, että esimerkiksi ihan naapurissa, Ruotsissa tehdään jo ihan toisin.

"Vielä semmoinen lisäys, että esim Ruotsissa jaetaan ainakin miksaajille, meillä pitäisi olla todellakin myös nämä tekijäpuolen tyypit huomioitu", Vesala kommentoi.

Lue myös: Behm putsasi pöydän, nappasi myös vuoden iskelmä -palkinnon: "Tää oli mun eka biisi!"

Lue myös: Vesalan uutuuskappale tehtiin jo vuonna 2018 - "Nyt oli oikea hetki sen sanomalle"

Kilpailut

Uusimmat