Kuva: AOP

Brutaali juonenkäänne oli mullistaa Taru sormusten herrasta -elokuvat täysin - kolme keskeistä hahmoa olisi tapettu

17.12.2021 15:15 - Roy Kokkonen

Jos vaatimukset olisivat menneet läpi, olisi lopputulos ollut hyvin toinen.

Harvey Weinstein ja hänen veljensä Bob olivat muuttaa Taru sormusten herrasta -elokuvasarjan täysin toisenlaiseksi kuin millaisena se tunnetaan, kertoo Independent.

Elokuvia alettiin suunnitella 2000-luvun taitteessa, kun erikoistehosteet olivat kehittyneet niin, että niillä voitiin toteuttaa J.R.R. Tolkienin 1930-luvulta lähtien luoma fantasiamaailma. 

Tuotannon aloitti elokuvastudio Miramax, jonka johdossa olivat veljekset Harvey ja Bob Weinstein. Harvey Weinstein on viime vuosina ollut julkisuudessa useista seksuaalirikoksista saamansa tuomion takia.

Miramaxin omisti Disney, joka pillastui kuullessaan yhdessä rykäyksessä kuvattavan trilogian budjetin. Jotain oli tehtävä. Tuottajaveljekset alkoivat painostaa ohjaaja Peter Jacksonia tiivistämään tarinaa.

- Bob Weinstein ehdotti, että tapamme kolme hobittia, kertoo Jacksonin manageri Ken Kamins.

Tarkemmin ei kerrottu, mitkä hobiteista olisivat Weinsteinin versiossa päässeet hengestään. Lisäksi tarina haluttiin ympätä yhteen elokuvaan.

- Harvey uhkasi palkata Quentin Tarantinon ohjaamaan, jos Peter ei kyennyt tekemään kaikkea yhdessä 2,5-tuntisessa elokuvassa, Kamins lisää.

Kaminsin mukaan puheet olivat täysin päinvastaisia siitä, mitä Weinsteinit olivat alun perin halunneet. 

Harvey Weinstein olisi mullistanut elokuvat täysin. Kuvassa hän on matkalla seksuaalirikosoikeudenkäyntiin vuonna 2020. (kuva: AOP)

Ohjaaja tiimeineen pyysi aikaa, jotta he voisivat myydä idean jollekin muulle studiolle. Yleensä siihen vaaditaan kuudesta kahteentoista kuukautta, mutta Weinstein antoi kolme viikkoa. Lisäksi hän vaati miljoonakorvausta Miramaxille jo tehdystä työstä. Jos oikeuksia ei kolmessa viikossa saataisi myytyä, ne jäisivät Weinsteinille ja Jackson saisi potkut.

New Line Cinema antoi Jacksonille audienssin nopealla aikataululla. Hän ilmestyi paikalle puolituntinen video mukanaan, jossa oli vastaukset elokuvaa koskeviin kysymyksiin. Ilmeisesti se oli hyvin tyhjentävä, sillä yhtiön perustaja Bob Shea päätti ottaa riskin ja suostui.

Jackson ehdotti aluksi Shealle kahta elokuvaa. Koska kirjasarja on trilogia, Shea puolestaan ehdotti, että elokuvia tehtäisiin kolme.

Lopulta elokuvatrilogia tuotti yli kaksi miljardia euroa. Lisäksi ne voittivat yhteensä 17 Oscar-palkintoa.

Lue myös: 'En saanut henkeä ja panikoin' - Taru Sormusten herrasta -näyttelijä paljasti karmivan kokemuksensa

Lue myös: Jättibudjetilla toteutettu sarja kertoo ajasta ennen Taru sormusten herrasta -elokuvia - julkaistaan jo ensi vuonna

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat